Renault Nevada: Afstellen Distributie

Bouwjaar: 1991

Hallo,
Ik heb een Renault nevada TXE 2.2L met airco 1991 Identificatie nr.VF1K48K0507746473.
Ik ga de distributieriem vervangen maar kan de juiste merktekens niet ontdekken,BDP (wel) inkeping op vliegwiel tegenover lange streep op koppelingshuis.Maar de merktekens op nokkenaswiel kloppen niet met de vaste punten achter het kleppendeksel.Ok kan ik geen vast punt vinden op het blok voor het hulp-as riemwiel
Als ik nu krukas BDP eerste cilinder zet,nokken-as vierde cilinder op tuimelen zet(klopt dit ?).En maakt de stand van de hulpas ook wat uit of is die niet zo belangrijk omdat deze de Oliepomp aandrijft.

Mijn vraag:Kan iemand mij de juiste gegevens doormailen of opsturen (graag reactie)

mvg
Frans Jansen(c.f.jansen@home.nl

Frans3261

Geplaatst door Frans3261 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 21? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Originele riem kopen, deze heeft merktekens. De riem monteer je zo dat de merktekens gelijk komen te liggen met de merktekens op de poelie. 1 merkteken op de riem heeft ook een merkteken aan de binnenzijde; deze komt bij het nokkenastandwiel.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

henkie merkteken aan de binnenkant komt toch altijd bij de krukas???

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Die vraag had ik verwacht. Dat gaat altijd op, behalve bij de J-motoren.En dit is een J7T motor dus merkteken aan de binnenkant komt bij de nokkenas.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

mooi weer iets geleerd maar of ik dat nodig heb .de 21 is van voor mijn tijd.
sorry dat ik aan je twijfelde

Frans3261 (0), 18 jaar geleden

Op het nokken-as tandwiel staan een aantal merktekens,en geen daarvan correspondeerd met BDP, vandaar dat ik Krukas in BDP heb gezet(merkteken vliegwiel gelijk met lange streep op koppelingshuis (en kleppen vierde cilinder op tuimelen)volgens mij is dit de juiste stand.
Heeft iemand een andere mening?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Je hebt 4 merktekens voor het klepstellen deze zitten aan de achterzijde van de poelie en 1 aan de voorzijde van de poelie voor de distributietiming; dus 5 in totaal.

De stand voor de hulpas maakt niet uit, hier zat vroeger de stroomverdeler op.

Frans3261 (0), 18 jaar geleden

Henkie bedankt voor het advies, ik laat weten hoe het afloopt

mvg Frans Jansen

Frans3261 (0), 18 jaar geleden

Henkie,

Ik krijg de distributie niet goed, nog een vraag.aan de voorkant van het nokkenasriemwiel staan bij mij twee merktekens(bij één merkteken zit aan de voorkant één uitstulping en die daar tegenover zit bij het merkteken 2 uitstulpingen, welk merkteken moet ik hebben.

vr groet Frans

Frans3261 (0), 18 jaar geleden

Henkie,

nog een tweede vraag, als de merktekens van mijn auto niet kloppen kan ik het dan ook controleren met een ontstekingslamp(staionair draaien merkteken op vliegwiel gelijk)

mvg Frans jansen

Frans3261 (0), 18 jaar geleden

Distributieriem vervangen is gelukt.Ik heb het als volgd gedaan;

Zuiger éérste cilinder in BDP (merkteken op Vliegwiel gelijk met o streep op koppelingshuis) Kleppen 4é Cilinder op tuimelen.

Bedankt voor ieder advies.

Frans Jansen


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 21 of stel zelf een nieuwe vraag.