Renault Clio: airbag

Bouwjaar: 1999

type motor D7F 1.2RN sinds kort blijft het lampje van airbag branden is daar een oplossing voor of moet ik hem eerst uit laten lezen bij de dealer of kan ik zelf storing zoeken de auto,staat veel stil zou dit er invloed op kunnen hebben?

appie498

Geplaatst door appie498 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan de stekkers onder de stoelen eens heen en weer bewegen en kijken of het lampje uit gaat. Zo ja dan de stekkers er tussen weghalen en de draden aan elkaar solderen

appie498 (0), 18 jaar geleden

airbag
stekker gerepareerd (gesoldeerd)onder de bestuurders stoel naar de dealer geweest en uit laten lezen maar hij communniceerde niet met de rekeneenheid, is nu de airbagmodule kapot of zou het de aansluiting van de rekeneenheid kunnen zijn.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Kon hij de rekeneenheid niet uitlezen?

appie498 (0), 18 jaar geleden

klopt sjaak ,hij sloot de clip aan en hij gaf op het scherm aan geen vebinding met de rekeneenheid en gordel spanners. en nu?

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan staan ze 'vergrendeld' Dit kan de dealer met de clip ontgrendelen en inlezen!

Sander10757 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hee Ebber,hoe kun je iets veranderen in de configuratie als je al geen verbinding met die rekeneenheid kan maken?

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat gebeurt volgens mij automatisch als er ooit een botsing heeft plaats gevonden.

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Het klopt dat je rekeneenheid vergrendeld als je een botsing hebt gehad, maar dan moet je hem nog steeds kunnen uitlezen met de clip.
Bij albert zijn probleem kunnen ze de rekeneenheid niet uitlezen dus kan je ook niks aan het vergrendelen veranderen. Ik denk dat je eerst de voedingen en massa's moet controleren.

appie498 (0), 18 jaar geleden

hallo,
sjaak ik denk dat jij het helemaal begrepen hebt precies zoals
je het antwoord geeft maandag krijgen we een offerte van de dealer dus dan kijken we wat we ermee gaan doen of evt. zelf aan de slag mvgrt albert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.