Renault Grand Scenic: airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Dag, met Rien. Het bijgeluid uit de motor lijkt iets met de airco te maken te hebben. Als ik hem tijdens het geluid uitdruk, is het ergste geluid plots weg, maar... even later komt het toch weer een beetje terug in mindere mate. Kan het zijn dat het geluid toch enigszins blijft met uitgeschakelde airco ? Iets met de aandrijving ? Wie heeft een idee. gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Megane20 (0), 14 jaar geleden

Riem of riemspanning/spanrollen (laten) controleren. Volgens mij slipt er wat of staat 1 van de poulies niet goed uitgelijnd.

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Dag, met Rien. De bijgeluiden betreffende de airco zijn nu weg. De airco is opnieuw gevuld, ook met fluor om evt. een lek op te sporen. De geluiden bij het gasloslaten, vooral in lagere versnellingen is er nog. Misschien komt dit toch uit de versnellingsbak ? Hij schakelt overigens prima en koppeling is ook goed. gr. Rien.

Megane20 (0), 14 jaar geleden

Piepende geluiden bij het loslaten van het gas kan duiden op een vastzittende vrijlooppoelie van de dynamo.
De genoemde poelie zorgt ervoor dat de dynamo bij snel afnemend toerental niet snel hoeft af te remmen. Dit voorkomt versnelde riemslijtage en piepende geluiden.
Wellicht heb je dus een dubbel probleem waarvan de helft is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.