Renault Laguna: Airco doet het plots niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 8V

Nu ik de cilinderkop heb laten vervangen door een gereviseerde, werkt mijn airco niet meer. zucht.

Heb hem in mei dit jaar laten vullen en deed het prima. Als ik hem inschakel op het paneeltje van de climacontrol, brandt het lampje gewoon.
maar verder gebeurd er niets de pomp slaat niet aan, en de fan ook niet.

Ik kan de drukslang inknijpen, wijst dit op dat er geen freon meer in zit? of gaat ie gewoon op druk als de pomp zou aanslaan.

Heb de zekering gecontroleerd onder het dashboard en die was goed. zitten er verder nog dingetjes en draadjes op die ik kan controleren?

Ik zie nergens natteplekken die misschien kunnen wijzen op lekkage, heb al met plankje geprobeerd de slipkoppeling aan te duwen tijdens het draaien en dat hielp ook al niet.

wie weet wat meer.

BvD

patjuh8422

Geplaatst door patjuh8422 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou eerst eens kijken of er niet toevallig 'n stekker is vergeten vast te zetten bij de vervanging van de cil.kop of dat er 'n slechte verbinding/stekker ergens zit. Anders is het misschien toch raadzaam om nog eens naar de vulling te laten kijken. Als de fan en de pomp niet inslaan is dat meestal uit voorzorg.

patjuh8422 (0), 17 jaar geleden

Hij geeft dus ook een "service"aan als ik de airco wil inschakelen

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat het eens uitlezen.

patjuh8422 (0), 17 jaar geleden

Wat is wijsheid? Ermee naar de renault dealer gaan en laten uitlezen, of kan dat ook bij gespecialiseerde airco service. of is dat duurder?

Megane20 (0), 17 jaar geleden

[quote=patjuh8422]Wat is wijsheid? Ermee naar de renault dealer gaan en laten uitlezen, of kan dat ook bij gespecialiseerde airco service. of is dat duurder?[/quote]
Bij dealer laten uitlezen, die hebben immers de juiste apparatuur hiervoor.
Aan de hand van de uitgelezen fout kun je dan bepalen wat je doet.
Op verschillende adressen een offerte vragen kan nooit kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.