Renault Scenic: airco wordt langzaam warm

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo allemaal,

ik heb een probleem met de airco van onze Scenic 2.0 uit 1999. Airco is vorige week gecontroleerd en geheel afgevuld. Alle drukken zijn goed, ook na verloop van tijd.

Zodra je de airco aanzet blaast hij eerst ijskoude lucht. Dit is dus zoals het hoort te zijn. Echter na enige tijd wordt de lucht langzaam warmer en op gegeven moment blaast hij nauwelijks koude lucht.

WAt kan het probleem zijn? Zoals eerder gezegd zijn alle drukken goed, je hoort de airco inschakelen en ook de recirculatieklep (als ik het goed zeg) die de temperatuur regelt van de warme of koude lucht sluit geheel af en werkt naar behoren.

Ik kreeg al tips over een verstopt interieurfilter, radiateur van de airco vol met rommel als zand en vuil etc. Dit zou er dan voor zorgen dat de airco niet genoeg kon koelen of niet genoeg lucht kreeg om te kunnen koelen.

Hebben jullie suggesties wat het kan zijn? Hoorde ook iets over een extra klep die het warme koelwater van de motor buiten de kachelradiateur houdt etc. maar weet niet of deze klep uberhaupt bestaat of waar ik deze kan vinden. Kan de kachelweerstand er iets mee te maken hebben.

Graag jullie ideeen, tips en suggesties, want begint behoorlijk op temperatuur te komen....

Alvast bedankt!

lexvdzedde

Geplaatst door lexvdzedde (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 12 jaar geleden

kan een sensor zijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.