Renault Alpine 1973: Alpine A110 Remcylinders achterwielen/handrem

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300VC

Helaas kent problemcar de Alpine A110 niet dus heb ik zijn opvolger maar gekozen.

Enige tijd geleden mijn Alpine A110 afgestofd en opgehaald uit de opslag. Hij had daar drie jaar gestaan zonder ermee te hebben gereden. Bij het op de autotrailer trekken was het nodig om de handrem te gebruiken. Daarna waren de achterwielen geblokkeerd. Hoe kan ik die weer het beste gangbaar maken en eventueel welk vet te gebruiken?

AlOmbreDuFort

Geplaatst door AlOmbreDuFort (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Alpine? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Problemcar kent wel de rubriek " classic cars " ..............

Vraag is of de handremkabel moeilijk gaat of dat de scharnierpunten van de remschoenen bijna vast zitten. Dus: remtrommels verwijderen en die zaken controleren.

AlOmbreDuFort (0), 11 jaar geleden

Oeps mijn fout en bedankt voor de aanpassing. De kabel gaat gemakkelijk want die had ik van onder de auto al geprobeerd. Dus zal morgen eens kijken of het de scharnierpunten zijn. Zal wel wat lastig zijn om los te krijgen als ze nog geblokkeerd zitten maar met wat wrikken en wiebelen hoop ik dat het gaat.

AlOmbreDuFort (0), 11 jaar geleden

Vandaag de achterremmen (schijfremmen) gedemonteerd. De remcylinders lopen redelijk soepel, maar niet helemaal lekker. Er zit geen bevestigingspunt voor de handrem dus dat wordt elders geregeld. Voor zover ik erbij kon de cylinders schoongemaakt ( waren vrij schoon) en de remklauw van een beetje vet voorzien zodat die lekker heen en weer kan glijden. Morgen op zoek naar het handrem mechanisme , kijken hoe dat werkt.

1. Als ik rem dan blijven de remblokken even "plakken" waarna ze weer vrij komen. Hoe kan ik dat oplossen?

2. Als ik de handrem bediend heb dan blijven de remmen ook even plakken. Een beetje voor- en achteruit rijden en ze zijn weer vrij. Zit dit probleem dan dieper in de remcylinder en hoe kan ik dat aanpakken.

Tnx

AlOmbreDuFort (0), 11 jaar geleden

Vandaag weer aan de gang geweest met de achterremmen van de Alpine. Ik heb nogmaals gezocht naar de kabel van de handrem maar niet gevonden. Na het demonteren van de stoelen en de midden console kon ik de beschermkap van de handrem verwijderen en zag ik waarom e.e.a. niet te vinden was. De handrem werkt hydraulish.

De remcylinders gaan redelijk eenvoudig in en uit de klauw. Geen idee waar ik nu nog kan zoeken om het "plakken" tegen te gaan. ( dus niet meteen loskomen na een rem actie of gebruik van de handrem).

Leidingen zijn schoon, remvloeistof is redelijk vers, dus snap ik het even niet meer. Waarschijnlijk toch cylinders die niet goed genoeg gangbaar zijn....

Megane20 (0), 11 jaar geleden

Wellicht kun je hier wat vinden:
http://www.alpinerenault.nl/
Of ben je al lid van deze club?

AlOmbreDuFort (0), 11 jaar geleden

[quote=Megane20]Wellicht kun je hier wat vinden:
http://www.alpinerenault.nl/
Of ben je al lid van deze club?[/quote]
Ja al tien jaar lid :-) maar woon sinds drie jaar in La Douce France en gedurende die tijd stond de Alpine stil dus geen actief lid. Stom dat ik daar niet even ben gaan kijken en je hebt gelijk misschien staat daar de oplossing. Bedankt, ik ga verder op onderzoek uit.

check

Beste antwoord, geplaatst door AlOmbreDuFort (0), 11 jaar geleden

Vorige week de controle technique gehad en geen enkel afkeur punt sterker nog niet een opmerking! Jipie en bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Alpine of stel zelf een nieuwe vraag.