Renault Vel Satis: Probleem met EGR klep en inspuitingsysteem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Wie kan mij helpen aub???? Hier is mijn verhaal en probleem. Ik heb een vel satis 2.2dci met 180.000km. Mijn auto reed perfect maar op een dag krijg ik een melding dat ik een probleem met LUCHTUITLAATREGELING maar auto reed perfect!! Ik breng de wagen naar renault service en krijg te horen dat ik de EGR KLEP moet vervangen en ik doe dit dan ook onmiddelijk!! Na het ophalen van de wagen krijg ik nu constant de melding dat ik een probleem heb met het inspuitsysteem! In de service kreeg ik de raad om er eens een product in te gooien om de verstuivers te cleanen!! Dit reeds 2x gedaan maar helpt niet... Ook gaat er af en toe een lampje aan helemaal links in het dachboard... Ook hebben ze de wagen proberen uit te lezen maar ik krijg te horen dat de computer geen verbinding krijgt met de computer... Nu willen ze de wagen volledig laten controleren op electriciteits probleem... Maar heb geen vertrouwen meer en ben hopeloos!!! Ik had een superauto en nu een probleem auto... Heeft er iemand goede raad?? BEDANKT !!!

Estalex

Geplaatst door Estalex (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willyvan (5) PRO, 11 jaar geleden

toch proberen uit te lezen evt ook met andere als orgineel(clip) kan je dan soms wel in het systeem komen

trkkt (0), 11 jaar geleden

Wanneer je aircogas leeg is geraakt wil het ook wel de melding geven van inspuiting controleren.

Heino4267 (200), 11 jaar geleden

Je kunt je het best eerst concentreren op het uitlezen van de computer (met het oog op de foutmeldingen) : met welk systeem wordt de poging tot uitlezen gedaan? Origineel Renault/Clip? Of een universeel systeem?
Het uitlezen lukt alleen als de bedrading naar de computer in orde is (ook de aansluitingen bij de computer zelf).
De CAN-bus kan geblokkeerd raken als er in het verleden een computer uit een andere auto in is gezet (tweedehands dus): als die de gegevens van de andere auto bevat, werkt hij wel, maar blokkeert hij mogelijk de CAN-bus. Dus: is er in het verleden een computer vervangen?

Laat een printje maken van de foutmeldingen en vermeld ze hier met naam en tekst (of een foto van de print...)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.