Renault Scenic: Anti Slip Regeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Ik ben in het bezit van een Scenic II, uitvoering Confort Dynamique. In deze auto bevindt zich, naast de schakelaar voor de hoogte regeling van de verlichting en de schakelaar voor de dashboard verlichting een schakelaar voor het in/uitschakelen van de antislip regeling. Als ik deze schakelaar bedien gebeurd er niets, ook geen waarschuwingslampje op het dashboard. Ook de hele antislipregeling werkt niet. Kan het zo zijn dat dat schakelaartje daar "loos"gemonteerd wordt, of zou het systeem niet werken door bv een doorgeslagen zekering ?

Beve

Geplaatst door Beve (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Er gaat bij het op contact zetten van de auto ook geen controle-lampje voor het Abs branden?
Dan is de abs-computer defect, of krijgt geen stroom of aarde, of het lampje is defect, of de vorige eigenaar heeft hem gedemonteerd.

Beve (0), 14 jaar geleden

ABS werkt normaal, ook het controlelampje voor het ABS. Er moet volgens het instructieboekje een apart lampje zijn voor het ASR en wel met het symbool van een slippende auto. Dat heb ik niet dus. Staat wel op eerder genoemde schakelaar. Ik heb de auto gekocht met 17.000 km op de teller. Bij 40.000 ging miin instrumentenpaneel stuk. Heb dat toen vervangen door een paneel uit een schadeauto. Paneel had het zelfde onderdeelnummer. Heb het paneel bij de dealer aan laten passen, kwam uit een Franse auto. Mogelijk dat het lampje niet op dat "nieuwe"paneel zit ?? Zit het ASR standaard op mijn uitvoering Confort Dynamique??

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

ASR uit laten lezen door de dealer. Als het lampje weg of stuk is zal er wel een foutcode staan.
Daarna in live data even kijken of het signaal van de schakelaar wel binnen komt en afhankelijk daar van verder gaan.

Beve (0), 14 jaar geleden

Auto is voorzien van ESP en wordt volgende week woensdag uitgelezen. Resultaten worden hier vermeld.

Beve (0), 14 jaar geleden

Probleem is opgelost. Tijd terug instrumentenpaneel vervangen (was kapot) door een paneel uit een schade auto. Die was kennelijk niet uitgerust met ESP. Instrumentenpaneel vandaag laten aanpassen en systeem doet het weer. Bedankt voor de reactie's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.