Renault Scenic 2003: Bezine meter

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

Mijn Renault Scenic van oktober 2003 rijdt op gas, maar mijn benzine meter zakt wel bij het rijden. Als ik een lange rit maakt geeft die op een gegeven moment aan dat ik nog maar 39 km te rijden hebt. Zet ik mijn contact uit en weer opnieuw aan dan geeft die weer normaal de hoeveelheid benzine aan. Hij geeft niet het gebruik van de gastank aan die gaat via lampjes. Komt het omdat de auto het gemiddelde verbruik berekend of moet hij misschien uitgelezen worden? Wie kan mij hier iets meer over vertellen.

chom

Geplaatst door chom (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Dit is elders op deze site al eens behandeld.
Het was iets dergelijks als:
Het komt doordat de inspuitcomputer het benzineverbruik tijdens het rijden berekent (ipv meet via de vlotterstand). De computer heeft niet door dat de auto niet op benzine rijdt, maar op gas. Bij herstarten wordt de werkelijke hoeveelheid benzine weer opgehaald

chom (0), 14 jaar geleden

Zo iets dacht ik zelf ook al maar misschien was hier iets aan te doen. Vandaar mijn vraag of iemand hier iets van wist.

Beve (0), 14 jaar geleden

Ik heb ook een Scenic van 2003 op gas. Bij miin auto werkt de benzinemeter normaal. Omdat mijn vrouw de auto voor haar werk gebruikt, thuiszorg, veel klanten, moet ze vaak starten. Verbuik daardoor ongeveer 2 tanks benzine per jaar. Benzinemeter geeft verbuik normaal aan. Zakt bij langere ritten op gas dus niet.

chom (0), 14 jaar geleden

Het probleem is nog niet opgelost. Gisteren aan een buur jongen gevraagd die bij Renault werkt. Hij dacht aan een gebroken kabeltje in het dashbord. Heeft iemand hier ervaring mee?

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Heeft hij dit al zo sinds je de auto hebt, of is dat gedrag ergens op een moment ineens anders geworden?

chom (0), 14 jaar geleden

Hij heeft dit eigenlijk al sinds ik hem tweede hands heb aangeschaft. Hij doet het nu alleen sneller. De benzine meter geeft dus aan dat de benzine op is. En vaak blijft het ook zo als het contact uitgeweest is. En dan in eens geeft die weer de juiste hoeveelheid aan. Heb de auto zo'n ander half jaar in mijn bezit.

rjm69 (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een Laguna Grand Tour uit 2004 Zo en rij ook op gas. Bij mij daalt de benzine meter ook als ik op gas rij en dat komt omdat, zoals eerder beschreven, de computer de meter aanstuurt en niet een vlotter.
m.a.w. de meter zakt omdat de auto denkt dat de benzine op gaat. Nadat de auto opnieuw gestart wordt staat de meter weer in de juiste positie.

grt,
Roelof

chom (0), 14 jaar geleden

Volgens mijn buur jongen zit er gewoon een vlotter in de tank. Hoe zou hij anders weer de juiste hoeveelheid aan kunnen geven als de computer berekend heeft dat de benzine op is.

8je (0) PRO, 14 jaar geleden

De informatie van de vlotter wordt tijdens het rijden niet gebruikt. Lees anders eens in het instuctieboekje van de gasinstallatie hoe e.e.a. werkt. Of bel met een inbouwspecialist. Zoals het probleem omschreven wordt, is de werking normaal.

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Hoe een en ander hoort te werken is óók afhankelijk van het merk en type gasinstallatie. Zomaar vergelijken tussen verschillende typen gasinstallaties zet je op het verkeerde been.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.