Renault Espace: Auto afgekeurd op autokeuring : 8,00 co-waarde

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: j7R

Heb hier Espace 2,0l benzine-injectie van 1995 die afgekeurd is op de autokeuring voor een teveel aan co. Ik, heb in autodataboeken gekeken waar de afstelschroef of potentiometer staat maar ze geven het altijd verkeerd op. Ik heb wel een potentiometer gevonden onderaan het inlaatspruitstuk maar of je er aan draait of niet er wijzigt niks.

Weet er iemand raad om tot een co-waarde van 1,5 te komen of tot nul??? wat nog beter is

Dank

Jan

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Fred3362 (0) PRO, 17 jaar geleden

auto van 1995 zit geen stelschroef meer op.controleer eerst je lambda signaal maar eens

jhl (0) PRO, 17 jaar geleden

Ben je zeker Fred? Volgens mij ook niet. Want bij autodata spreken ze wel van een "potentiometer". De tekening staat in de boeken van autodata, maar ik vind hem niet.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Of je temperatuursensor is defect of je lambda-sonde.

laurens6453 (0) PRO, 17 jaar geleden

geen valselucht jan.

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Co is niet af te stellen dmv een pot meter.Was wel bij de oudere type,s van bv de renault 21.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Controleer of laat controleren je lambda signaal of je temperatuur sensor, net wat henk zei. Daar zul je het vinden. Vanaf 1993 is het in nederland verplicht om een injectiesysteem te hebben waarbij de inspuitduur continu word bijgeregeld door het motormanagement. De belangrijkste parameters die met jou probleem hebben te maken zijn die 2 dingen.

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.