Renault Grand Espace: Mistlicht aansluiting trekhaak contactdoos

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 dci

Ivm verplichte mistlicht aansluiting voor de caravan ben ik op zoek naar de kabel in de auto waarop ik contact 2 (7 pins doos) van de contactdoos bij de trekhaak aan moet sluiten.

Ruysink

Geplaatst door Ruysink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

cees achtermistlamp aan zetten ; spanning meten op welke kabel stroom komt ; mistlamp uitzetten en kijken of stroom eraf is ; zoniet dan heb je gewoon licht dan moet je andere pakken en daar de draad op aansluiten.

groetjes jan.

saabske96 (0), 17 jaar geleden

Indien dit niet werkt, wordt je mistlamp net als bij mijn espace met pulsen oid aangestuurd. Ik heb een erg klein inbouw schakelaartje met ingebouwd lampje bij een electrozaak gekocht. Vanaf de aansteker heb ik spanning gehaald en het schakelaartje beneden naast de versnellingspook ingebouwd en met een losse draad naar de contactdoos gebracht. Je kunt je mistlamp nu van binnenuit aanzetten en het lampje in de schakelaar licht op als ie aanstaat.

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja cees maar het kan nog makelijker dan koop je een mist achterlicht met afstand bediening dat is nog makelijker kun je tegenwoordig zover ik weet bij iedre automaterialezaak kopen.
deze gaan op batterijen dus niks geen kabels meer.


groetjes jan.

Richie,Renault Volvo spec (0) PRO, 17 jaar geleden

of je koopt gewoon een universeele stekkerdoos met mistlamp aansluiting en knipt de bedrading van de mistlamp(auto) door, dan pak je een draad en sluit je aan op de stekkerdoos (2a volgens mij)
en die draad sluit je ook aan op de bedrading van de auto (die van de schakalaar komt,
dan pak je nog een draad en deze sluit je aan op de andere van de stekkerdoos (nummer weet ik zo niet maar dit kun je zien omdat deze met een metalenstrip contact maakt met 2a)
(dit wordt ook aangegeven op de instuctie als het goed is)
en die draad sluit je aan op de bedrading van je mistachterlicht van je auto.

zo heb je een mislamp op de aanhanger en onderbraakt deze de mistlamp op je auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.