Renault Laguna: Auto in hondepas???????? (rijdt scheef)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Beste gebruikers,

vanmiddag werd ik door een oplettende mede weggebruiker er op geattendeerd dat mijn auto scheef over de weg gaat (hondepas) Het linker voorwiel zou zichtbaar zijn als men achter mij rijdt. Ik heb dit zelf nog niet kunnen controleren, en wil dit vanavond even doen.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik heb verder geen afwijkingen tijdens het rijden kunnen ontdekken.

Alvast bedankt!

mvg
Edwin

Denistuff

Geplaatst door Denistuff (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

ergens een ophang /bevestigings punt los of een rubber wat eruit ligt
daar beginnen met controle
ok letten op vervorming van een chassis balk
dit is ook een veel voorkomende oorzaak na schade

Denistuff (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je reactie, ik heb de auto al een poosje in bezit en ik ben er zeker van dat de auto nooit schade heeft gehad. kan het ook aan uitlijning van banden/ scheve slijtage liggen?

Denistuff (0), 14 jaar geleden

Even een update: op mn keuringsrapport van afgelopen juni staat als adviespunt dat 1 van de stuurkogels aan het verslijten is. Kan dit misschien de veroorzaker zijn? Maar moet ik dan niet meer problemen voelen / merken?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

De achteras is niet uit te richten, als de rubbers goed zijn moet de auto uitgelijnd worden op de achteras, rechter dan dat krijg je de laguna niet. Als je auto scheef rijdt zou ik beginnen met de rubber achter na te laten kijken, deze verslijten vrij snel bij de lag II. Daarna op de uitlijnbank, die kunnen je precies zeggen wat er goed/fout aan is.

Ik lees scheef afslijten van banden? Ik neem aan de achterbanden dan, dan zijn je rubbers overleden.

Denistuff (0), 14 jaar geleden

ik heb de banden nog even bekeken maar ik kan geen bijzonderheden aan slijtage ontdekken. De achterbanden zijn inderdaad versleten maar gewoon recht. Banden zijn aan vervanging toe. Verder zijn de rubbers (volgens de geschiedenis van de auto) vervangen bij ongeveer 110.000km terwijl er nu 150.000 op staat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.