Renault Twingo: Auto niet meer starten (klik geluid)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn twingo easy wil niet meer starten. Als ik de stekker erin doe geeft hij 3 piepjes en als ik hem wil starten geeft hij een blikkerig klikkend geluid. Het gebeurde toen ik aan het rijden was en hij in geen enkele schakelstand meer wilde em piepte als een gek. Als ik hem dan uitdeed en weer opnieuw starte wilde hij wel weer in de versnelling. Maar naar enige tijd niet meer en dan weer dezelfde procedure. Nu wil hij echter helemaal niet starten. En hij geeft aan dat hij heel weinig stroom heeft. Ruitenwisser doet het niet meer. Maar volgens mij heeft hij wel genoeg stroom in de accu. Ik denk zelf dat het misschien de hydraulische pomp zou kunnen zijn maar ik weet of dat klikkende geluid daar wel bij hoort.
Wie weet wat het misschien kan zijn?

akki

Geplaatst door akki (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

[quote=akki]Mijn twingo easy wil niet meer starten. Als ik de stekker erin doe geeft hij 3 piepjes.
Wie weet wat het misschien kan zijn?[/quote]
Verlengsnoer te kort.........??? ;)

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=akki]Mijn twingo easy wil niet meer starten. Als ik de stekker erin doe geeft hij 3 piepjes en als ik hem wil starten geeft hij een blikkerig klikkend geluid. Het gebeurde toen ik aan het rijden was en hij in geen enkele schakelstand meer wilde em piepte als een gek. Als ik hem dan uitdeed en weer opnieuw starte wilde hij wel weer in de versnelling. Maar naar enige tijd niet meer en dan weer dezelfde procedure. Nu wil hij echter helemaal niet starten. En hij geeft aan dat hij heel weinig stroom heeft.[/quote]
Hoe wordt dat aangegeven? Laadstroomlampje gaat branden?

[quote=akki]Ruitenwisser doet het niet meer. Maar volgens mij heeft hij wel genoeg stroom in de accu. Ik denk zelf dat het misschien de hydraulische pomp zou kunnen zijn maar ik weet of dat klikkende geluid daar wel bij hoort.
Wie weet wat het misschien kan zijn?[/quote]
Al je klachten lijken te worden veroorzaakt door een stroomprobleem. Als gevolg daarvan flipt je semi-automaat.
Controleer eerst eens de massaverbindingen naar motor en chassis. Daarna laadstroom meten. Deze moet zo'n 14,4V bij draaiende motor zijn.

akki (0), 16 jaar geleden

Dank je wel AS1, je had het helemaal bij het rechte eind. Het bleek een kapotte dynamo te zijn. En omdat het een halfautomaat was wilde hij niet meer schakelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.