Renault Twingo: wiellager en bruine koelvloeistof

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 ?

Altijd wat met de twingo's :) die van me moeder was weer oke, maar me zus heeft er ook 1...
en daar reed ik gister even in, als je minimaal 50km/u rijd, gewoon rechtdoor, en je stuurt ietsie naar links, dan hoor je een gezoem van het wiel rechtsvoor. echt trrrrrrrrrrr beetje zacht vliegtuiggeluid.
het maakt niet uit of je nou remt of gasgeeft, je hoor het gewoon als dat wiel iets wordt belast, dus door naar links te sturen
allereerst heb ik de banden maar eens op spanning gebracht, de achterste waren 0.7 en 0.8 ! de voorste 1.9 en 2.0. ik heb ze allevier nu op 2.2 gezet.
hierna was het geluid nog steeds.

dat lijkt mij bijna zeker het wiellager. ook is het toevallig? dat juist bij het linkervoorwiel het naafkapje van de velg ontbreekt, en je dus zo de bout ziet, beetje smerig en roestig.

dan nog wat, ik ff onder de kap kijken, olie was netjes op peil, koelvloeistof ook, nergens lekkagesporen etc.
maar de koelvloeistof was ergggg smerig, leek wel dunne chocolademelk
dan zit ik dus meteen te denken aan olie in het koelsysteem, maar de niveaus zijn keurig en met gas geven of als je in de radiateurslangen knijpt komen er geen luchtbellen ofzo naar boven, de auto rijd normaal en rookt niet, start goed.

dus de vraag, kan koelvloeistof zo smerig bruin worden als het al jaren niet is ververst?

alvast bedankt!

roygsi

Geplaatst door roygsi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sgm (0), 16 jaar geleden

Ja, die koelvloeistof gaat er zo smerig uitzien bij een Twingo.

(edit)
Waarmee ik niet wil zeggen dat je het dan maar moet laten zitten!

roygsi (0), 16 jaar geleden

owke, vervangen lijkt me niet overbodig maar blijkbaar niks aan de hand

dan nog een wiellager bevestiging uit iemand slepen :) iets anders kan het toch bijna niet zijn? of fusee ?

Sander10757 (0) PRO, 16 jaar geleden

wiellager defect.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Wiellager. En zou die koelvloeistof maar wel vervangen in verband met aantasting sensoren, functioneren waterpomp, werking kachel etc. Tegenwoordig is dit kritisch. Neem dan wel de juiste koelvloeistof, ik meen de rode maar ff vragen bij een automaterialenzaak. En dat er altijd wat is met een Twingo? Iedere auto heeft onderhoud nodig en daat laat hier zo te horen toch ook wel te wensen over?!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.