Renault Laguna: Auto schudt/trilt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Beste mensen,

Een tijd geleden viel mij op dat de auto een klein beetje trilt. Eigenlijk voelde ik dit alleen op een mooi, recht nieuw stuk asfalt als ik tussen 40 en 55 km/h reed. De trillingen voel je in de stoel en ook een beetje in het stuur. Niets schokkends maar het was er wel. Ik dacht dat de wielen misschien weer eens gebalanceerd moeten worden. Als je trillingen in de stoel voelt schijnt het aan de achterste wielen te liggen (heb ik ooit gehoord).
Goed... vorige week hebben we dan eindelijk de winterbanden erop gezet, met andere velgen en alles netjes gebalanceerd. Ik was uiteraard benieuwd maar helaas, het schudden/trillen is er nog steeds. Nu zelfs iets meer voelbaar. Dat komt misschien ook omdat ik de winterbanden op 2.5 bar heb opgepompt. Iets meer dan gewoonlijk. Misschien is het trillen daarom ook wat meer aanwezig.
Ik weet dat de schokbrekers voor een achter aan vervanging toe zijn. Dit heb ik al ingepland. Ook zit er een klein beetje speling op de linker aandrijfas (bestuurderskant). Zouden de schokbrekers en/of de speling op de aandrijfas de oorzaak van het trillen kunnen zijn. Oftewel, waar zouden we nog meer naar kunnen kijken?

Wolfje

Geplaatst door Wolfje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zit er geen speling op de wiellagers van de achterwielen.

Wolfje (0), 10 jaar geleden

Hmm... daar heb ik nog niet aan gedacht. Zouden we moeten controleren. Ik heb in een ander forum iets over uitgedroogde ophangrubbers gelezen. Misschien is dit ook wel de oorzaak. Ik denk dat we een aantal dingen moeten nakijken...

Wolfje (0), 9 jaar geleden

Sorry voor de late reactie.
Inmiddels hebben we het e.e.a. vervangen. Er zat een kleine slag in de velg waar de winterbanden op zaten. Voor is er een stabilisatie-stang vervangen en de schokbrekers. Morgen zijn de schokbrekers achter aan de beurt. De wielen voor zijn ook weer uitgelijnd. Het trillen is verdwenen. Alle kleine beetjes helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.