Renault Laguna: Storing Remsysteem Laguna

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

Vandaag kreeg ik plotseling steeds de melding "Storing Remsysteem" in mijn Laguna. Probleem kwam alleen voor als ik wat achter remde. Dus als ik wat zachter remde dan niet (wellicht dat achterremmen dan nog niets deden). Ook heb ik het idee dat het voorkwam als ik scherp door een bocht ging of over een drempel reed.
Vreemde is dat ik nu sinds een paar weken een storing krijg met de automatische parkeerrem als hij daar even op staat. Ook moet ik sinds kort de rem in moet trappen bij het starten.
Zou het allemaal iets met elkaar te maken kunnen hebben?
Remblokken rondom zijn allemaal nieuw.
Iemand enig idee??

mirkoe

Geplaatst door mirkoe (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Heb zoiets al een keer eerder gelezen, was er een draad die door het remmen sluiting maakte ergens op chassis. Door het remmen bewoog de draad

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Staat de remlichtschakelaar nog wel goed afgesteld?

mirkoe (0), 10 jaar geleden

Klopt maar ik heb (nog) geen antwoord met een oplossing gekregen.

mirkoe (0), 10 jaar geleden

Storing remsysteem door te weinig remvloeistof.
Voor de ander storingen geen oplossing.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Ik trek de voorzichtige conclusie uit de vorige post dat de storing in je remsysteem is opgelost?

Ik zie wel een samenhang tussen de andere storingen: Bij het starten hoort de computer van de automatische parkeerrem het signaal te krijgen dat de remmen zijn aangetrokken. Omdat je een storing hebt in dat systeem, ontbreekt dat signaal en moet je zelf de rem intrappen om te kunnen starten.

Volgens mij heb je dus nog maar één storing: in je automatische parkeerrem. Hoor je de elektromotor lopen als de parkeerrrem aantrekt?
Doet die nog wel iets aan remkracht? Bij het aantrekken? En wat is daarvan over als je terugkomt en wil gaan starten? Weet je zeker dat je remkabels naar de acherwielen niet zitten vastgeroest/geklonterd? Wellicht eens de auto op de brug zetten en e.e.a. bij de achterwielen controleren/gangbaar maken? Je mag in dat geval blij zijn dat de (elektromotor van de) automatische parkeerrem nog niet is doorgebrand.

mirkoe (0), 10 jaar geleden

De parkeerrem werkt verder probleemloos. Dat is het vreemde ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.