Renault Laguna: Auto slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Zojuist reed ik met mijn auto rustig 100 op de autoweg en plotseling vallen de toeren weg en slaat de auto dus af. Dit gebeurde terwijl ik al 20km op gas aan het rijden was.

De auto uit laten rollen en aan de kant gezet. Hier geprobeerd om weer op benzine te starten, maar dat doet hij niet.

De sleper gebeld en die heeft met quickstart gechecked of de ontsteking nog goed was. De auto sloeg nu wel aan maar sloeg meteen af als hij stopte met quickstart.

Heeft iemand enig idee waar het probleem kan zitten? mijn ontsteking is dus goed en de brandstoftoevoer van gas en benzine werkt beide niet.

Ik heb een eurogas installatie

roelonius

Geplaatst door roelonius (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ligt er aan waar de gas-installatie stroom van daan krijgt. Als die voeding gedeeld wordt met de benzine-pomp zou ik zeggen, zekering.
Kan natuurlijk ook zo maar een relais zijn dat de geest gegeven heeft.

Zet de auto op benzine. Zet het contact aan en trek een injector stekker los. Meet het voltage. Op 1 of beide pennen 12 volt?
Zo niet, auto starten en weer meten. Geen 12 volt, dan zekeringen en relais controleren.
Is er een zekering kapot en gaat de vervangende zekering ook gelijk kapot, dan heb je een forse kortsluiting.

roelonius (0), 13 jaar geleden

Zekering en relais zijn beide ok.
Vandaag verder wezen zoeken, vreemd genoeg pompt de benzinepomp wel benzine. De auto slaat er alleen niet op aan. Wanneer er remmenreiniger de luchtinlaat in wordt gespoten slaat hij bijna aan.

Morgen gaat de renault monteur ernaar kijken en wordt de auto uitgelezen.

Sindala (0), 13 jaar geleden

Het is dat hij rijdend is afgeslagen.
Maar ik heb startproblemen gehad en dat was een relais wat ook niet gevonden kon worden:

maar bij problemcar zoeken en kwam zag in een bericht de melding "bleek een defect relais te zijn welke naast het expansievat hangt."
[img]http://scenic.spronk.us/images/relais_br...[/img]

het relais er uit gehaald en nu starten zonder problemen... beter bekeken en er was een connector met roest... schoongemaakt en daarna gewoon starten.
Als ik het goed begrepen heb is de taak van dit relais dat, zodra het contact aangaat, de benzinepomp wat benzine al pompt om te kunnen starten. (Je moet de pomp horen als je het contact aanzet)

[url]http://www.spronk.us/index.php/auto/50-m...[/url]

roelonius (0), 13 jaar geleden

Auto gisteren dus uitgelezen, daar kwam vreemd genoeg uit dat de bdp sensor niet goed meer was. Deze maar vervangen en inderdaad het euvel is verholpen. Ik heb ondertussen alweer 300 km probleemloos gereden.

Iedereen bedankt voor zijn/haar suggesties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.