Renault Scenic: Auto start niet meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JM0C, JM0J, JM1B, Motorinhoud (cc): 1598, Vermogen (kw): 83

Mijn Renault start sinds enkele dagen niet meer. Afgelopen weekend heeft de ANWB ook al naar de storing gekeken. Helaas kon de oorzaak van het probleem niet gevonden worden. Zodra de auto op contact wordt gezet wordt het stuurslot ontgrendeld en gaat de binnenventilatie draaien. Echter zodra de start/stop knop wordt ingedrukt gebeurt er niets. De startmotor gaat niet draaien. Er komen diverse storingen op de display. Laadstroom defect, oliedruk, parkeerrem defect. Ook gaat de koelfan draaien. (ook bij koude motor). Deze blijft zodra de auto van het contact wordt gezet nog zeker 5 minuten draaien. De startmotor draait wel zodra hij rechtstreeks wordt aangesloten en de motor gaat dan rond. Volgens de ANWB moet het probleem gezocht worden in de aansturing van de startmotor. Herkent iemand op het forum dit probleem.

Gerrit van den Enk

Geplaatst door Gerrit van den Enk (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.