Renault Megane: automaat doet raar

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

wie heeft dit vaker gehad:

De automaat doet raar, soms geeft de display aan "check transmissie" . Soms wil de auto niet starten en komt er een ratelend geluid van de boven zijde van de automaatbak. Vervolgens van contact en kaart eruit, opnieuw proberen te starten en geen probleem, hij start direkt en slaat ook aan. Bij de dealer kwam er geen direkt harde fout naar voren, alleen wat adviezen om connectoren te controleren.

zwat

Geplaatst door zwat (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

vloeistof op peil
en eventueel verversen
en dan meteen de magneet schoonmaken zodat hij weer ijzerdeeltjes kan gaan verzammelen

er is een kans dat het puur vuil is


een klein beetje aftappen om te kijken of de olie niet verbrandt is kan ook gedaan worden

als het met het verversen het wel beter is maar soms wil het nog komen dan kan het zijn dat er schade in de regelorgaan zit
bij een automaat komen in mijn ogen vaak problemen door vuil en hierdoor gaat de regelorgaan kapot. als je vv wil het goed zijn maar kan ook te laat zijn

zwat (0) PRO, 14 jaar geleden

Het probleem doet zich maar zo nu en dan voor, totaal niet voorspelbaar. Op en van contact is dan de enige oplossing. Lijkt mij een elektrische probleem. Maar ik zal hem verversen.

trucker0werner (0) PRO, 14 jaar geleden

en anders hem eerst uit lezen
wie weet wat hij aangeeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.