Renault Laguna: automaat in noodloop

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

De automaat van onze Laguna I 1999 schakelt bij koude motor wat stoterig en schiet soms in zijn noodloop. Als de motor warm is verdwijnt het probleem en werkt alles prima. De kilometerstand staat op 172000 en onderhoud van de bak is onbekent Wie herkent het probleem? Kan bij dit type zelf de olie niet peilen, bijvullen of controleren op kleur.

Volgens de dealer hier moeten er dan naast het vervangen van de automaatolie ook "klepjes" vervangen worden en dit kost dan ruim 800 euro. Klopt dit? Ze vragen verder 50 euro voor alleen uitlezen en dan nog weten ze het niet zeker zeggen ze. Dit wordt ook niet in mindering gebracht bij een evt reparatie.

Gratis uitlezen bij een universele garage, kijk Renault Nederland zo kan het ook, gaf aan oliedruk(regeling) maar zij hebben verder niet de kennis en/of middelen.

eddepetje1

Geplaatst door eddepetje1 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

Als dit de DP0 bak is is de kans groot dat het aan de solenoids licht. Deze vervangen en dan een software update doet wondern. Ls je de update niet doet heb je zo weer problemen.

eddepetje1 (0), 11 jaar geleden

Komt het dan niet op die genoemde 800 euro

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.