Renault Laguna: Automatisch uitschakelen Cabasse Audiotonic

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Ik heb een net een Laguna met een Cabasse audiotronic audiosysteem met 6 cd wisselaar. Nu schakelt het systeem steeds na 20 minuten vanzelf uit. Uit de gebruiksaanwijzing maak ik op dat dit normaal is als je het systeem aanzet met de motor uit. Maar als ik het aanzet nadat ik gestart heb gaat ie ook na 20 minuten uit (eerst een piep). Zie ik een instelling over het hoofd of is er iets verkeerd geïnstalleerd??

Olsimar

Geplaatst door Olsimar (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Zekering defect.

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Ik heb de zekering voor de accessoire-aansluiting interieur/telefoon bekeken maar daar lijkt niet mee aan de hand. Is dit wel de juiste zekering, of moet ik de zekering sowieso vervangen?

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Het is de zekering van de geschakelde 12V van de radio. De radio "denkt" als het ware dat het kontact uit is. Als deze defect is dan werkt de radio op de permanente 12V en schakelt na een bepaalde tijd uit om te voorkomen dat de accu ontladen wordt!

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Antwoord klinkt goed, bedankt. Maar welke zekering is dat? Zit deze bij de andere zekeringen of op een andere plaats?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Zijn 2 zekeringen. 1 onder de asbak en 1 in de zekeringkast. Instructieboekje?

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Henk, ik heb alle boekjes maar ook in het dikke instructieboek kan ik niets vinden over een tweede zekering onder de asbak. De asbak zelf onder debediening van de airco in mijn Laguna kan ik niet loshalen laat staan eronder kijken. Heb jij nog een tip waar die tweede zekering zit en/of hoe ik er bij kan komen?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarom kan jij de asbak er niet uit krijgen?

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Asbak zit naast sigarettenaansteker achter klepje en ziet er uit als één geheel 'vast' in het dashboard. Moet ik er een schroevendraaier achterzetten?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon aan het klepje trekken.

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Ok, gevonden. Zekering verwisseld (op het oog niet kapot??). Nu moet ik weer de radiocode invoeren en klok is geheugen kwijt. Maar of de radio het zo weer onafgebroken doet weet ik dus nog niet.... Ik denk het dus niet want de klok zit ook op die zekering en die deed het dus gewoon. Bovendien schakelt de radio niet uit als ik de motor en alles uitzet en dat zou ook wel moeten volgens het boekje.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Zekering was dus OK. Zijn je constante plus en geschakelde plus bij de radioaansluiting zelf niet verwisseld?

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Moet ik dus radio zelf loshalen neem ik aan (stekkers achterop)?

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Ik begrijp hieruit dat je de radio niet zelf hebt ingebouwd maar de auto met radio net gekocht hebt. Dan zit er waarschijnlijk garantie op. Als je er tegenop ziet de radio los te nemen (je kan dan ook de garantie verspelen) bespreek je probeelm dan eens met de verkoper.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Beste Olsimar;

Van verwisseling van de geschakelde- en permanente 12V is geen sprake anders zou je de radiocode telkens moeten ingeven als de auto van kontakt af is geweest.

Uit je beschrijving valt af te leiden dat de "asbakzekering" van de permanente 12V is en ook niet defect.
De zekering die in de zekeringenkast zit is stuk of maakt slecht kontakt.
In mijn Megane staat er een radio-symbool bij met wat Muzieknoten (zekeringenplattegrond in het deksel?).
Als die niet stuk is (meten met een multimeter ofzo) dan moet je meten op de ISO plug die aan de achterkkant van de radio zit.
Er ziten er meerdere maar je moet er een hebben waar o.a.de volgende draadkleuren op zitten:Zwart(massa),Rood(permanente 12V) en Geel(geschakelde 12V).Het zijn waarschijnlijk wat dikkere draden.
Trek de plug los en meet over massa en rood; hier moet altijd 12V over staan. Over massa en geel staat alleen 12V als het kontakt aan is.
Als de zekering heel is en er komt toch geen spanning op de gele draad te staan bij kontakt dan moet je van de plug af doormeten tot aan de zekeringenkast.
Voor het uitbouwen van de radio heb je een ontgrendelgereedschapje nodig dat je bij elke automaterialenhandel kunt krijgen. Laat de verkoper wel even in de auto kijken zodat je het juiste krijgt (Voor mijn carminat radio/CD/nav zijn het twee platte stripjes van 1mm dik met een schuine kant eraan)

Als je niet vertrouwd bent met het meten met een multimeter en/of niet beschikt over zo'n ding is er vast wel iemand in je naaste omgeving die jou kan helpen.

Houd je ons op de hoogte?

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Bedankt allemaal voor het meedenken, ik ga (zoals hoogfrequent al aangaf) nu eerst terug naar de garage (idd garantie) afspraak al gemaakt. Ik had gehoopt het zelf eenvoudig te kunnen verhelpen, met jullie hulp. Maar het zit toch dieper en daar mag de garage nu eerst naar kijken. Ik ga wel vragen wat ze gedaan hebben en hier nog even laten weten.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Ik ben benieuwd naar wat ze vinden!

Olsimar (0), 17 jaar geleden

Radio vandaag gemaakt. De garage heeft er een nieuwe radio-unit ingezet! Prima garantie en service voor een occasion vind ik!! Het bleek een onoplosbaar probleem. Zekeringen waren OK en hun stroomschema voor problemen bij deze radio kwam uit op unit vervangen. En dat hebben ze dus gedaan.

Olsimar (0), 17 jaar geleden

-

sgm (0), 17 jaar geleden

Nou, die oude radiounit wil ik dan wel hebben. Zal wel een klein breukje of de zekering in de unit zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.