Renault Laguna: bestuurdersraam gaat niet in één keer omhoog

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Als ik mijn bestuurdersraam omhoog wil hebben moet ik meerdere malen de knop omhoog houden om het raam dicht te krijgen. Het gaat dus niet in één keer. Nu ben ik op de hoogte van de truc om de knop 5 sec. omhoog te houden, maar dat helpt niet. Dit probleem heb ik alleen als ik stil sta of als ik niet al te hard rij.

Wat kan ik doen om dit op te lossen?

Rob

lagunaGT

Geplaatst door lagunaGT (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Het is toch de truc van die minimaal 5 seconden. Voer je die wel uit bij een GEHEEL GESLOTEN raam? Werkt dat niet dan gaat het raam iets te zwaar en is het bij niet -lopende-motor te langzaam (lagere uccuspanning) en gaat het in beveiliging. Mechanisme smeren en als dit niet helpt vervangen.

laguna01 (0), 17 jaar geleden

Beste Rob,

Waarschijnlijk heeft de auto aan die zijde zware schade gehad?

EEN OPLOSSING IS OM HET RAAM GEWOON NIET MEER TE OPENEN. dAN HOEF JE HEM NAMELIJK NOOIT TE SLUITEN.

lagunaGT (0), 17 jaar geleden

Beste Marc (laguna01),

Wat een gefrusteerd antwoord!

Schade heb ik NOOIT gehad! Heb jij eigenlijk jou problemen met je xenon, en je kaart lezen al weten op te lossen?

Wat is de wereld toch klein!! Na enig speurwerk ben ik achter de geschiedenis van jouw auto gekomen. Over schade gesproken!!!! Je hebt er, nu ongeveer een jaar geleden, toch nog veel geld voor moeten betalen voor een schadebak. Maar ja, dan heb je ook wel wat, of niet soms. Mocht je tijd over hebben (na al je gesleutel) moet je maar eens goed de achterkant bekijken., en dan vooral het ONDERSTEL. Kijk dan gelijk even naar de beugels waar je een trekhaak kan monteren. Je moet dan wel goed zoeken want er zit er nog maar 1 onder en de andere is domweg afgebroken!! Als het goed is kun je je achterruit niet eens open doen, en nog niet eens gesproken over het kleurverschil. Kortom jouw auto is bijeengeraapt!!!

Trouwens, de nieuwe laguna heeft een veel dikkere chromen strip op de achterklep dan dat dunne namaak stripje van jouw!

Marc, of te wel laguna01, nog veel sleutel plezier.

Rob B

lagunaGT (0), 17 jaar geleden

Beste Karsten,

Even bij de dealer geweest en die heeft ook de 5 sec. truc gedaan echter zonder resultaat. De monteur heeft het idee dat het raam inderdaad in beveiliging gaat tijdens het sluiten. Om het op te lossen moet het portier open gehaald worden en evt. een nieuw mechanisme geplaatst worden. Volgens de monteur een grap van ongeveer 280 euro!!

Is het trouwens eenvoudig om het deurpaneel te demonteren, en zijn er nog evt. andere oplossingen, en waarmee kan ik het beste dat mechanisme smeren?

Rob B

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

Rob,

Ik heb hetzelfde probleem gehad bij een renault espace van het nieuwere type.
Allerlei schakelaars uitgewisseld en toen erop uit gekomen dat 1 IC (is een computergestuurd compenent) defect was.De auto zat nog in de garantie dus een nieuwe mechanisme vervangen.Maar voor de handige elektricien vervangen z`n component kost een paar euro in de groothandel.
Dit zit op de printplaat in het motortje van de ruithefmechanisme.

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Beste Rob;

Het demonteren van de deurbekleding is niet moeilijk als je maar weet hoe. Aangezien ik zelf geen Laguna heb kan ik niet vertellen waar de verborgen klemmen en schroeven zitten maar bij een car-audio-inbouwcenter weten ze het je zo te vertellen. Mijn ervaring is dat als je daar naar toe gaat op een rustig moment, ze wel even tijd voor je hebben(eerst naar een paar autoradio's kijken wil ook wel eens helpen)
Doe het demontagewerk bij warm weer dan is de kans dat er klemmetjes afbreken aanmerkelijk kleiner.

Smeren met"Molykote"heeft bij mijn vaders Megane 1.6e Classic bj'97 prima geholpen.
Daarvan waren de kabels droog en roestig.

Succes!

lagunaGT (0), 17 jaar geleden

Ik ga binnekort maar ééns rustig proberen om de bekleding los te krijgen.

Bedankt tot dusver.

Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.