Renault Laguna: Ballast xenon verlichting kapot? Laguna II

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb een renault laguna grandtour tech line uit 2004 met xenonverlichting. Ik kwam er pas achter dat de xenon lamp aan de bijrijderszijde niet werkt. Ik heb de lampen verwisseld met de andere zijde en beiden lampen werken.
Betekend dit dat de ballast kapot is zoals ik uit andere posts opmaak?
Is er een manier om te checken of het de ballast is? Kan ik bijvoorbeeld de werkende balastt van de bestuurderszijde gebruiken? Ik wil voorkomen veel geld uit te geven aan een nieuwe balast en er dan achter komen dat het iets anders is. Heeft iemand nog tips waar een goedkope ballast te kopen?

Alvast bedankt
Henk

halvehaan

Geplaatst door halvehaan (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

De ballast is van Valeo en hoef je dus niet bij de dealer te kopen. Een onderdelenwinkel kan ze ook leveren, dan kosten ze 115 euro ongeveer.
En als je de lampen al gewisseld heb dan heb je al bijna uitgesloten waar het aan ligt, echter het kan natuurlijk ook altijd aan bedrading of de stekker op de lamp liggen. Kom je pas achter als je het vervangt.

Voor het vervangen moet de gehele bumper eraf, 6 bouten is dat, en dan kan je de ballast verwijderen. Linker en rechter ballast zijn verschillend.

twingolaguna (0), 14 jaar geleden

Even een vraagje, heb je inmiddels de lamp weer werkende? Hier hetzelfde probleem,lamp aan bijrijderskant werkt niet en lampje al vervangen,maar helaas nog geen licht. Ik heb een nieuwe voorstarter en nastarter gekocht,ga deze maandag vervangen,hopelijk is het probleem dan verholpen.


Alvast bedankt

halvehaan (0), 14 jaar geleden

Ik kwam er na vervangen van de lamp achter (deed het nog steeds niet) dat er gewoon een zekering doorgebrand was. Stom natuurlijk.

Dus altijd eerst de zekering controleren!

Succes

twingolaguna (0), 14 jaar geleden

Hier vandaag de ballas vervangen,lamp werkt weer. (zekering als eerste gecontroleerd)

Bedankt voor je snelle reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.