Renault Laguna: bandenspanningsensoren

Bouwjaar: 2005

Hallo mensen.
Als ik bij m'n laguna2 (fase2 2005) het reservewiel plaats waarop geen bandendruk sensor zit, dan bljft op het dashboard de (oude) druk staan van het oorspronkelijke wiel met sensor. Volgens de documentatie zou er in een dergelijke situatie een auto op het dashboard te zien zijn zonder het bewuste wiel. Ik dacht in eerste instantie dat het druk meetsysteem niet werkte.Het bandenspannings systeem werkt echter wel. Wanneer ik het oorspronkelijke wiel terug plaats en de band wat laat leeglopen, geeft het keurig de lagere druk aan en als ik de band verder laat leeglopen, wordt het display oranje en waarschuwd dat de bewuste band opgepompt dient te worden.
Iemand enig idee hoe dit komt en of dit anders werkt dan de documentatie weergeeft?

FredK

Geplaatst door FredK (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waar laat je de band met de sensor die je er af hebt gehaald ? In de bak achterin ? Dan zal de ontvanger waarschijnlijk nog denk en dat dat wiel er nog op zit en hiervan de druk doorgeven. Documentatie gaat hier denk ik niet van uit.

FredK (0), 18 jaar geleden

Band was niet aanwezig in of in de buurt van de auto, dat kan het absoluut niet zijn. Stuk gereden met het reservewiel om te zien of dat iets uitmaakt, nee dus.

FredK (0), 18 jaar geleden

Ondertussen is het duidelijk. Voor de mensen die het willen weten:
Bij wielen met sensoren wordt direct een druk(verandering) weergeven niets nieuws dus. Als je winterbanden plaatst zonder duksensor dan duurt het even voordat dit wordt aangegeven op het dashboard (tussen tien en 20 minuten).
Dit is een phase2 laguna2. Prettig is nu dat de auto alleen meldt : geen sensor aanwezig (en dan alleen nog maar een beperkte tijd na starten) en een auto weergeeft zonder wielen in het display. Dus geen fel oplichtende lampjes oid. Je kunt nu dus heel simpel winterbanden plaatsen zonder dat je hiervoor langs de dealer moet om de bandenspannings detektie uit te laten zetten. We gaan vooruit met de Laguna!!

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt voor de info maar waarom werkte dit niet zo toen je je reserve wiel hebt geplaatst ? Daarover begon het topic namelijk.

FredK (0), 18 jaar geleden

Ik heb kennelijk niet lang genoeg rondgereden met het reservewiel. Ging er van uit dat je na een kort ritje wel zou merken wat er gebeurt. Niet dus, het duurt vrij lang voordat op het dashboard wordt aangegeven dat de sensoren ontbreken bij dit model.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.