Renault Laguna II 1.8 16V: Bandenspanningssensor/ lekke band

Bouwjaar: 2001

Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje over mijn Laguna. Mijn stemmetje in de auto vertelt me dat ik een lekke band zou hebben. Alle waarschuwingslampjes branden en knipperen, maar als ik bij de pomp mijn band oppomp is er niets aan de hand. Op het dashboard geeft het schermpje ook een bandenspanning aan van 1,9 bar, bij warme banden. (Het begint dan bij 1,7 of 1,8 bar bij koude banden) en die druk neemt ook niet af na een paar dagen. 1,9 of 1,8 bar lijkt me ook geen reden om van een lekke band te spreken. Kortom, van een lekke band lijkt me geen sprake. Mijn vraag is nu of, en zo ja, hoe ik zo'n sensor kan resetten of kan inleren. Is dat zelf te doen? Moet dat bij de dealer? Of is er meer aan de hand bij zo'n geval?

Alvast bedankt voor de reacties!

Arie

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Hangt er van af wat de drempelspanning van je sensoren zijn.
Deze kunnen door de dealer ingesteld worden. Het kan zijn dat ze bij jou al onder de 1,9 branden. Zou hem gewoon wat hoger zetten en als dat niet lukt zal je toch even langs de dealer moeten.

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Hoi Sjaak, bedankt voor je antwoord!
Ik ben al langs de pomp geweest en heb mijn bandenspanning al op 2,2 staan of zoiets. De spanning die die sensor aangeeft is dus sowieso niet zoals de pomp aangeeft. Daar zat wel vaker een verschil tussen, maar nog niet zo extreem als nu. Het zou me ook niets verbazen dat mijn bandenspanning volgens de auto wel vaker 1,9 bar of daaromtrent is geweest, maar de melding dat mijn band lek zou zijn, is nieuw. Vandaar mijn vraag.
Misschien heb jij of iemand anders nog wat meer informatie voor me? Is het een kwestie van de computer eraan hangen en opnieuw inlezen? Of kan dit op kostbaardere dingen duiden? En ik begrijp dat er zelf niets aan te doen is?

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Zou in iedergeval de spanning eens laten checken in een garage. De meters bij een pomp willen nog wel eens vreemde afwijkingen geven.
Als het dan nog niet goed is zou er een sensor kapot kunnen zijn.

edwin2583 (0), 18 jaar geleden

kijk eens in je linker deur daar staat de juiste spanning en ik zou zeer zekere bij de dealer langs gaan om het na te laten kijken de meters bij een garage worden elk jaar nagekeken en bij de pomp nooit of bijna nooit vandaar het verschil in bar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.