Renault Laguna: BDP sensor

Bouwjaar: 2001

Hallo!
Ik lees hier wel eens wat over een bdp sensor. Waar zit die sensor bij een Laguna II 1.8?
En is zo'n ding zelf schoon te maken?

Arie533

Geplaatst door Arie533 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Sindala (0), 18 jaar geleden

Zal op de Laguna niet ander zijn; boven op het vliegwiel en met 2 boutjes 10 mm los te maken, zit een metalen punt waar metaal restanten aan kunnen zitten kan je gewoon zelf schoonmaken en terug zetten.

Arie533 (0), 18 jaar geleden

Hoi Sindala!
Ik heb de sensor gevonden en schoongemaakt!
Bedankt voor je antwoord!
Ik heb meteen weer een andere vraag. Weet je ook toevallig waar ik bij mijn Laguna de egr-klep kan vinden? Ik heb begrepen dat dat ook een apparaatje is dat vies kan zijn en dat de rijeigenschappen van de auto kan beinvloeden.

Sindala (0), 18 jaar geleden

Helaas, ik heb een scenic en hangt van het motortype af...
(EGR = Exhaust Gas Recirculation) ik zou het zoeken in de buurt bij de luchtinlaat. Omdat de uitlaat gassen gebruikt worden kan deze klep dicht gaan zitten. Omdat ik op gas rij verwacht ik daar geen probleem ;-).
Heb je ook naar de MAP sensor (Manifold Absolute Pressure) gekeken? daarvan gaat het slangetje soms lekken/scheuren(zit bij mij bovenin rechts tegen het schutboard.
foto te vinden op mijn website bij de scenic en dan door linken bij: "Klik hier voor Het reinigen van de stappenmotor van de 1.6e"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.