Renault espace r n 2.2: benzine lucht in de auto met raam open.

Bouwjaar: 1994

Wij hebben een espace verkocht en de klant klaagt al een tijdje over benzinelucht in de auto. Je moet wel het raam open hebben of het ingebouwde schuifkanteldak. Het is geen uitlaatgas van een andere auto want zonder auto in de buurt ruik je het ook en het is echt een benzine lucht. Wij hebben nergens een lek kunnen vinden op advies van de dealer hebben we de klemmetjes van de brandstofslangetjes bij de injectors en brandstofrail vervangen door normale slangklemmetjes.
De auto is ook nog naar de dealer geweest daar hebben ze slangklemmen op de carterventilatie gezet. Ik ben met de klant gaan rijden en die vind het niet goed ik moet ook wel toegeven dat hij gelijk heeft. Mijn bevinding is dat de benzine lucht te ruiken is bij de motor als je boven de motor hangt ergens anders ruik je het niet. Dus niet bij de tank of koolstoffilter of andere plekken. Iemand een idee of tip?

volvoxc90

Geplaatst door volvoxc90 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

tankvulhals compleet vern Zit een haarscheurtje in de vulhals die je niet ziet

espace2 (0), 19 jaar geleden

Heb zelf een rt2.2 uit 93 en ruik ook soms een benzinelucht, soms sterk en soms mindersterk, ramen dicht of open maakt niet uit , het gaat dagen goed, en dan is de lucht er weer. Onder de motorkap ruik en zie ik niks. Wie heeft er een idee ?
Ik weet dat ze bij de vorige eigenaar een tankband hebben vervangen, maar hieer zie of ruik ik ook niks....
Wie kan mij helpen...

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als eerste mijn excuus voor het laat beantwoorden van deze vraag.
De oplossing was een vulpijp de auto is naar renault gegaan en een monteur die al wat jaren met renault werk wist zich te herrinneren dat er een extra klepje in de vulpijp is gekomen.
Ksie had dus het goede antwoord. Ook wij waren blij dat het gevonden is en ook de klant want die kwam ons gebak brengen om dat het opgelost was.

espace2 (0), 19 jaar geleden

Klinkt goed.. ga van de week maar eens bij de dealer langs voor een klepje of een vulpijp......nu alleen nog even uitzoeken hoe ik deze er uit krijg...

Ik houd u allen op de hoogte......

espace2 (0), 19 jaar geleden

Mijn dealer bestrijd het verhaal van het extraklepje, heb samen met hem in de computer gekeken, en voor mijn model (j637) is er geen modificatie ... proberen dan maar eerst de slangetjes onder de motorkap... wordt vervolgd.

volvoxc90 (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry Nick,
Ik heb het nog eens nagevraagd maar de vulpijp is vervangen door haarscheurtjes zoals Ksie vertelde. Het extra klepje heb ik niet naar gevraagd kan zijn dat het ergens anders zit en niet in de vulpijp of is de vulpijp door een nummerwijzing veranderd en dan is het niet altijd te zien in de computer. Kennen ze het verhaal van de haarscheurtjes dan niet bij jou dealer?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.