Renault Espace: krakende versnelling

Bouwjaar: 1996

Ik heb een Espace 2.2 RT en bij het schakelen in zijn achteruit kraakt het (ik trap de koppeling helemaal in) van 1 t/m 5 kraakt hij niet. volgens de garage is dit normaal (?!) zijn er nog meer mensen met dit probleem of weet iemand wat er aan de hand zou kunnen zijn?

Co1749

Geplaatst door Co1749 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Type J637? Laat de afstelling van de koppeling eens kontroleren.

ksie (0) PRO, 20 jaar geleden

zit in de koppeling zelf Koppeling compleet vernieuwen Als je de koppeling intrapt en even wachten met schakelen in de achteruit zal het probleem er niet zijn denk ik

Ton11582 (0), 20 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem. Heb toen de koppelingskabel (was tevens een modificatiekabel), drukgoep en platen laten vervangen, door een Renault dealer. Probleem bleef en kreeg ook te horen dat het "normaal" is. Oplossing die ik gevonden heb en goed werkt is alvorens de auto in achteruit te zetten eerst even in zijn 1 en dan in achteruit. Schakelt dan prima. Eerst even wennen, maar moet een gewoonte worden.

rulotto (0), 18 jaar geleden

Hallo, misschien heb je er inmiddels al wat op gevonden, maar ik heb hetzelde probleem en mij is opgevallen dat als je in zijn achteruit wilt schakelen en het lukt niet (kraken) omdat hij niet goed vrij komt, als je dan je voet onder het koppelingspedaal zet en hem even optilt en daarna weer intrapt lukt het (bij mij tenminste) wel,misschien iets voor jou om ook eens te proberen succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.