Renault Espace 2.0 16V: Benzinemeter

Bouwjaar: 2001

Regelmatig geeft mijn benzinemeter aan dat de tank leeg is terwijl hij gewoon vol is. Het onderste blokje knippert dan maar het kan ook zomaar zijn dat alles weer normaal werkt. Mijn Espace loopt overigens ook op LPG en het heeft niks te maken met het overschakelen van Benzine naar LPG of andersom. Wie weet een oplossing voor dit probleem

Arno63

Geplaatst door Arno63 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

mcvanish (0), 19 jaar geleden

Hetzelfde probleem heb ik af-en-toe ook. Dat hij knippert betekend NIET dat hij leeg is, maar dat er een storing is. Bij leegstand geeft hij namelijk geen blokje meer weer. Ook krijg je dan het benzinepompje te zien. Overigens die keren dat hij het bij mij doet is het uitzetten en weer starten van de motor voldoende om het weer normaal te krijgen.

Huub4628 (0), 19 jaar geleden

Dit wordt veroorzaakt door de brabdstofcomputer deze berekent de hoeveelheid van de benzien in de tank aan de hand van de verreden km's (benzinemeter loopt n.l. ook terug als je op gas rijdt). Als je op gas rijdt raakt ie de kluts kwijt doordat je wel rijd maar het benzineniveau gelijk blijft. Heb dit op mijn Espace 2.0 16v op gas ook. Wat helpt is de zekering van het instrumentenpaneel uitnemen en weer terugsteken. Ikzelf heb er een schakelaar overgezet die ik even indruk (onderbreekt dan de spanning van het instrumentenpaneel) als ik gas getankt heb. Dan komt het niet meer voor. Ik doe dit als wel als het contact uit staat. Ik weet niet of je dit kan doen als het contact aan staat.

mcvanish (0), 19 jaar geleden

Zelf rijd ik een 2.2dTi dus het is ook niet gas/benzine afhankelijk. Overigens is het bij mij nu al geruime tijd niet meer voorgekomen. Maar het is natuurlijk wel vreemd. Als je de zekering "uit en in" doet, hoelang blijft het dan goed gaan?

Huub4628 (0), 19 jaar geleden

Als ik niks doe gaat ie na zo'n 400km knipperen. Wat mij wel duidelijk is dat ie op tilt gaat doordat de metingen van het verbruik niet overeenkomen met hetgeen hij meet. Duurt dit te lang dan raakt ie van slag. Een rest helpt dan dus alleen nog maar.

Huub4628 (0), 19 jaar geleden

toevoeging op vorige reactie. Het berekend verbruik strookt niet met meting in de tank die ie af en toe doet en dan concludeert ie er zal wel iets mis zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.