Renault Scenic: Benzinemotor klinkt nu als een dieselmotor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

De Scenic 2.0 16v uit november 2002 maakt sinds een tijdje een licht tikkend geluid en je zou het kunnen vergelijken met een diesel motor.
Na enkele zoekopdrachten leek het meest waarschijnlijke de verstelbare nokkenastandwiel het probleem te zijn, maar om zeker te zijn uiteraard even langs de dealer gereden. De 1e monteur was gelijk overtuigd dat het de nokkenastandwiel moest zijn dus gelijk naar de balie om te vragen wat de kosten ongeveer gingen worden. Om bij dit onderdeel te komen moest ook de distributieriem vervangen worden + alle andere bijbehorende spanrollen etc. De prijs voor de nokkenastandwiel kon niet gevonden worden bij de onderdelenlijst dus een andere monteur wilde toch ook nog even kijken en luisteren. Deze kwam tot het besluit dat de 2.0 16v met bouwjaar 2002 helemaal nog niet zo'n tandwiel heeft en dat deze pas in de Scenic type 2 zat, maar niet in deze motor van 2002.

Het besluit van de dealer is om de auto daar, onderdeel voor onderdeel uitelkaar te gaan laten halen totdat het probleem gevonden is, dus ja geen idee wat voor kosten er dan gaan komen, want dan zullen er wel meer dingen gevonden worden die best vervangen kunnen worden aangezien die uit 2002 komt.

In eerste instantie kwam de rekening op Euro 611 voor de distributie met toebehoren en de verstelbare nokkenastandwiel was rond de Euro 224 uit het hoofd, maar toen kwam dus het probleem dat deze niet gevonden kon worden in de onderdelenlijst voor bouwjaar 2002.

Heeft iemand enig idee of ervaring of de Scenic 2.0 16v uit november 2002 wel of geen verstelbare nokkenastandwiel heeft?
Mocht dit inderdaad niet bij deze motor zitten zou er dan een andere oorzaak kunnen zijn voor die diesel geluid?

Dustin77

Geplaatst door Dustin77 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (140) PRO, 10 jaar geleden

Waarom laat je geen diagnose stellen bij een andere dealer. Aan de hand van chassis nummer kunnen ze zien op er een verstelbaar nokkenastandwiel op zit.

Dustin77 (0), 10 jaar geleden

Dat is wel appart dat deze Renault dealer dan niet op het idee gekomen is. Er is wel om een kenteken gevraagd, maar geen idee of dit dan dezelfde resultaten naar boven brengt. Dit is de enige Renault dealer in de stad dus dan ga ik er 1tje zoeken in de buurt voor een 2nd opinion.
Bedankt voor de reactie want nu kan ik tenminste zeggen dat ze even op chasisnummer kunnen gaan zoeken...
Ik laat de uitkomst uiteraard weten.

Dustin77 (0), 10 jaar geleden

Na enig onderzoek moet het toch de verstelbare nokkenastandwiel zijn dus deze gaat vervangen worden samen met de distrubutieriem en alle toebehoren. 14 juni afspraak bij de garage omdat ik zelf niet eerder kan, dus hopelijk is het diesel geluid dan weg en volgens zeggen gaat de auto dan ook beter rijden qua vermogen, maar dat merk ik vanzelf wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.