Renault Scenic: Elektrisch raamprobleem

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Er is al veel over te lezen, maar mijn probleem is ook heel apart: vanmiddag mijn raam lv gesloten met de afstandsbediening. Gaat spontaan het raam rv naar beneden. Er is geen beweging meer in te krijgen. De andere werken normaal. Nu heb ik al veel gelezen over de stekkers onder de lv stoel. Maar waar precies kan ik die vinden? Ik zie niets. En weet iemand, hoe ik tijdelijk provisorisch dit raam toch kan sluiten. Help alsjeblieft.

wick5

Geplaatst door wick5 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wick5 (0), 10 jaar geleden

Het raam is zowaar gesloten: ging stukje bij beetje dicht. Telkens 5 cm. Maar goed, probleem nog niet opgelost. Lijkt op vochtprobleem, want nu de auto in het zonnetje staat, en warm werd, ging het raam dicht.

Safrane10698 (0), 10 jaar geleden

Telkens 5 cm houdt in dat er een stroomuitval is geweest op dat raam. Hij moet nu ook overnieuw ingeleerd worden. Kan je overigens zelf. Dus op zoek naar een draadbreuk of ander soort onderbreking naar de voeding van het raam.

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Raam na het openen weer dicht doen (ja, elke keer 5 cm) en als hij gesloten is, de schakelaar 10 seconden in de "sluiten"-positie vasthouden. Dan zou het weer goed moeten zijn totdat er een fout optreed.

wick5 (0), 10 jaar geleden

Beste Sebastiaan en Hein.
Dank je voor jullie reakties.
Ik heb het raam ïngeleerd","maar durf hem nog niet te gebruiken, omdat ik de auto nodig heb voor mijn werk, en blij ben, dat hij dicht is.
Vrijdag testen.
Ik heb gelezen, dat de storing vaak zit in de stekker onder de bestuurdersstoel. Daar staat dan water. Maar hoe kom ik daarbij? Misschien vanuit het bagagevak voor de achterstoelen? In ieder geval niet vanuit het bagagevak onder de voorstoelen. Dat heb ik gecontroleerd. Ook heb ik de bekleding los gehad van het rechter voorportier. Alles was droog, en zag er netjes uit. Graag een reactie.
Groet, Wick.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.