Renault Scenic: benzinereuk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Deze auto stinkt (binnen) behoorlijk naar benzine nadat de auto gestart is en vooral met koude motor. Wij kunnen geen benz.lekkages ontdekken. Kan er ergens iets mis zijn met ontluchting of bij het koolstoffilter?

Wim

Jansonius

Geplaatst door Jansonius (0) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je voor de motor staat, zie je links achter het kleppendeksel de inspuitrail zegmaar, helemaal eronder zitten twee slangetjes; wedden dat het daarvandaan komt? Laat hem maar lopen en friemel er wat mee.
Links achter het deksel dus....officieel is dat rechts, ik weet het ;)

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

@icedude dit is een 1.6 jij hebt het over een 2.0. bij een 1.6 zit er links en rechts op de gallerij een benzine slang met snelkoppeling daar zijn eigenlijk nooit problemen mee of ze moeten recent los zijn geweest waardoor er bij het terug plaatsen een rubber is beschadigd

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

Jep, je hebt gelijk. Ben daar altijd mee in de war; ik moet het echt zien zegmaar.

Siem Bijman (140) PRO, 17 jaar geleden

Onder de auto loopt de benzineleiding (kunststof) en wij hebben daar al eens een nieuwe onder gezet ivm benzinereuk en (later) ook zichtbare lekkage

Jansonius (0) PRO, 17 jaar geleden

Waren idd toch de benzineslangen. Eerst niet te zien maar na enkele weken werd reuk steeds erger en konden we toch zien dat de slangen het probleem veroorzaakten.
Groeten,

Wim.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.