Renault 19: Bewegende choke

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.7 TXE

Hallo,

Sinds vanmorgen heb ik een probleempje met mijn auto. Mijn auto werkt nog met een manuele choke. Toen mijn motor warm genoeg gedraaid was drukte ik het choke-staafje helemaal in. Toen ik echter gas gaf brandde het lampje van mijn choke opnieuw op mijn dashbord. Even later kwam ik tot de constatatie dat mijn choke-staafje naar buiten kwam telkens wanneer ik gas geef. Laat ik het gaspedaal los, dan schuift het staafje terug naar binnen.

Enig idee wat het probleem is en wat ik er aan zou kunnen doen? Ik vrees dat ik op deze manier erg veel benzine verbruik met mijn auto.

Alvast bedankt.

Spadbal

Geplaatst door Spadbal (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 19? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat meer verbruik zal wel mee vallen. Het controle lampje gaat al aan wanneer je de choke een heel klein beetje uittrekt de chokeklep beweegt dan amper. Misschien moet de kabel afgesteld worden of de bevestiging zit mogelijk los bij de carburateur.

Hans

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Even het luchtfilter verwijderen. Vermoedelijk is er iets losgerammeld aan de carburator.

Gr.

Spadbal (0), 16 jaar geleden

Ik heb net dezelfde reactie gekregen van een kameraad-garagist. Alvast bedankt voor de info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 19 of stel zelf een nieuwe vraag.