Renault Scenic: Bij hoge belasting (met caravan), in 5de en 6de versnelling stan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Bij het rijden met de caravan in de 5de en 6de versnelling, bij doortrekken, krijg ik stankvorming in de auto. Bij niet volledige belasting ruik je niets.
Wij zij in de garage geweest en niemand kan iets vinden.
Wie kan mij hier a.u.b. mee helpen?

M.v.g. Jo

evjona

Geplaatst door evjona (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 14 jaar geleden

Belast je de motor dan niet in een te laag motortoerental??

dan kan de motor erg warm worden door ''smoren''.

als je m in een wat hoger toerental laat werken heb je dit probleem dan ook??

is het geen slippende koppeling??

Willem

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Had je de caravan achter de auto hangen toen je naar de garage ging?

danny1937 (0), 14 jaar geleden

welke geur hebben we het over??

smoor lucht/ rotte eieren??


wellicht je kathalysator

gr danny

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

De ANWB krijgt erg veel pechgevallen van mensen die met een caravan achter de auto "het nieuwe rijden" in de praktijk brengen.
Als de auto hard moet trekken, hoort hij dat niet in de hogere versnellingen te doen (te laag toerental, hierdoor te weinig koeling door o.a. te weinig rondgepompt koelwater voor die hitteontwikkeling), maar dan schakel je terug en dan zoek je minimaal het toerental van het maximale koppel op van jouw motor (staat in je instructieboekje). Hierdoor blijft de motor koeler (hoger toerental = meer rondgepompt koelwater). Hiernaast zet je de airco tijdelijk uit in die omstandigheden, omdat de door de aircokoeling afgegeven warme lucht meestal vóór je koelwaterradiateur zit. Bij ingeschakelde airco zijn die PK's (3? 7? 10?) al weg en dan moet de motor nog voor jou gaan "doortrekken", terwijl diezelfde motor wordt "gekoeld" met warmere lucht.

Dus: Niet "doortrekken" in de hoogste versnelling(en), maar alleen snelheid vasthouden in die versnellingen. Dan zal de stank ook wel wegblijven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.