Renault Espace: Binnenverlichting gaat niet uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v

Ik heb het volgende probleem met de binnenverlichting; De verlichting gaat in de 'DOOR' stand niet meer uit als ik het contact aan zet.

Groot cabinelicht + deuren op stand continu: Branden altijd, ook met auto afgesloten
Groot cabinelicht + deuren op stand DOOR : Branden als auto met AB is geopend, weer uit na afsluiten. Brandt dus in principe de hele rit.

Achterbaklichtje (kleine lampje in de bak zelf -heeft geen schakelaar) Gaat keurig aan en uit met openen van de grote achterdeur EN met de achterportieren.

Iemand enig idee?

rdkraker

Geplaatst door rdkraker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Is dit al de espace met startkaart? Bij de laguna komt soortgelijk probleem door defecte kaartlezer.

rdkraker (0), 14 jaar geleden

nope, gewoon een ouderwetse sleutel :-)
Stomme is dat de verlichting heel lang een ander probleem had: Bij het ontsluiten van de auto met de AB sprong de zekering. Het circuit met de geschakelde spanning heeft dus ergens een probleem... maar wat voor probleem... en waar :-) ?

Bedenk me nog iets: Heb alle verlichtingsunits er uit gehaald om te kijken of ik iets kon vinden; maar nou vind ik in de ruimte boven de 5e deur (waar maar één unit zit) TWEE aansluitingen! Een zwarte, welke in gebruik was, en een losse witte plug die niet op de unit past... ra ra... ?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Dan weet ik het niet. Met die heb ik geen ervaring.

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

werken de 4 richtingaanwijzers bij het openen en sluiten van de wagen?
Indien niet, controleer dan alle deurschakelaars.

rdkraker (0), 14 jaar geleden

[quote='t garagistje]werken de 4 richtingaanwijzers bij het openen en sluiten van de wagen?
Indien niet, controleer dan alle deurschakelaars.[/quote]
Hee... die had ik nog niet gecombineerd... komtie !:

Heel lang sprong de zekering direct bij het plaatsen. Behalve als ik deze plaatste terwijl ik in de auto zat met gesloten deuren tijdens het plaatsen; dan klapte hij met het openen mbv de AB.
Sinds een week... knipperen idd de lichten niet meer met openen en sluiten.... en klapt de zekering van de binnenverlichting ook niet meer !

Als ik jouw opmerking goed begrijp: Er zou een defect zitten in een deurschakelaar? Zou deze ook het springen vd zekering bij het ontsluiten veroorzaakt kunnen hebben?
Maar zou de verlichting dan niet met starten uit moeten gaan? Of overruled een 'open deur' dit?

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

ik denk dat een open deur signaal dit overruled

rdkraker (0), 13 jaar geleden

Is even geleden; maar inderdaad. De deurschakelaar was defect. De binnenverlichting die uitvalt lijkt toch door een nog onbekende sluiting te komen. Al tijdje geen last meer van gelukkig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.