Renault Scénic 2012: Blok kapot na 114000km

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: H5F A4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 85

Goedenavond,

Anderhalf jaar geleden kocht ik een, uit Duitsland geimporteerde, Renault Scenic 1.2TCE bj 2012 (BOSE editie) met km stand van 85.000 voor ongeveer 11.000,- euro.
Een mooie ruime auto, handig voor de kinderen.

Het schokken waar dit model om bekend staat heeft ons nooit heel erg gehinderd. Helaas begon plotseling het olieverbruik drastisch toe te nemen. Een olieflush laten doen en een week later is het blok stukgelopen met een km stand van net geen 114.000.
Wat er precies de schade is weet ik nog niet maar koelvloeistof in de cilinder (garage heeft gekeken met een camera) dus goed kapot.

Voor onderdelen kan ik er nu 1.750,- voor krijgen en het eerste de beste tweedehands blok kost 2.100,- euro + 16 uur montage.
Meerdere garages geven aan dat dit blok bekend staat om problemen en een tweedehands blok een groot risico geeft dezelfde problemen te krijgen, kortom het zou de reparatie niet waard zijn.
Maar nu heb ik voor de reparatiekosten, laten we zeggen 4.000,- blok incl montage, ook geen vergelijkbare vervangende auto.

Volgens de ANWB koerslijst is de auto nog 7.250,- (inruil) a 7.800,- (particuliere verkoop) euro waard.

Ik mag toch verwachten dat een blok wel langer dan 114.000 meegaat met een normale rijstijl.
Heeft het zin om naar de verkoper terug te gaan of beroep te doen op Renault?
Is het risico en kosten waard om een tweedehand blok te plaatsen?
of zijn er alternatieven zoals een passend maar betrouwbaarder type, of een gereviseerd blok?

sander308

Geplaatst door sander308 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 3 jaar geleden

Oké 1.2 TCE komt vaker voor .
Laat eerst eens goed kijken naar dit blok wat er precies aan schade is , klinkt dat ze de makkelijkste weg zoeken .
Misschien is het financieel interessant dit blok te laten reviseren , ben je als je geluk hebt goedkoper uit , en kun je weer jaren betrouwbaar voor uit.

Moderator Problemcar (75) PRO, 3 jaar geleden

Gereviseerd blok voor €2.299,=

https://www.onderdelenlijn.nl/auto-onder...

Heino4267 (225), 3 jaar geleden

Bij sommige gereviseerde blokken zijn meteen de bekende zwakke punten verholpen, zodat ze langer meegaan. Ik zou daar meteen naar informeren ...

sander308 (0), 3 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Inmiddels heb ik contact gehad met de verkopende garage en die gaan de auto ophalen en ze gaan beoordelen wat er precies aan de hand is, op hun kosten. Dan weet ik in ieder geval wat er aan de hand is.
Hopelijk weet ik eind van de week/ begin volgende week meer!

willyvan (5) PRO, 3 jaar geleden

beste nieuw blok erin origineel van renault heb ik zitten beste elk jaar nieuwe olie ipv 2 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.