Renault Laguna: Brandstof gebruik Laguna 2004 stijgt tijdelijk

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Een klant van mij viel op dat het brandstof gebruik bij normaal weggedrag dus geen hellingen of ect. in een keer toenam, de computer gaf constant aan een gebruik van gemiddeld 5.5 per 100km en ineens ging hij stijgen naar 9 om vervolgens weer af te zakken naar normaal.
Tijdens deze rit nam ook vermogen plots af en gaf hij het signaal "inspuiting controleren" de klant is gestopt heeft de motor vervolgens uitgezet en vervolgens weer aangezet toen reed de auto weer perfect, ik ben bang dat er een storing in zit die weer terug kan komen, tot slot er zit net een nieuwe motor in.
Wie weet wat dit is of kan zijn?? Bedankt alvast

Glen

Geplaatst door Glen (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (105), 15 jaar geleden

heeft deze auto een systeem voor periodiek schoonbranden van het roetfilter?

Glen (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=AS1]heeft deze auto een systeem voor periodiek schoonbranden van het roetfilter?[/quote]
Goeie vraag, ik heb er persoonlijk nooit van gehoord maar er zit zo ongelofelijk veel aan extra's op deze auto dat het best mogelijk kan zijn.
Maar als deze auto zo'n systeem heeft waar kan ik dat aan zien, hoe kom ik daar achter??? En kan het echt zo zijn dat dit systeem dit soort storingen geeft?
Alvast bedankt voor jouw bijdrage.

biged1971 (0) PRO, 15 jaar geleden

zit niet op dit type motor dit komt pas na 2007
[quote=AS1]heeft deze auto een systeem voor periodiek schoonbranden van het roetfilter?[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.