Renault Scenic: brommende stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 v

Heb ik weer! Sinds kort bij het in en uitdraaien van enkele stuurbewegingen komt er een soort brommend vibrerend geluid uit het vooronder. Kortom ik heb een scenic met bromgeluid. Even bij garage gestopt (stuurbekrachtinging) olie nagekeken zowel op peil als schoon dus dat was het probleem niet. Schijnt het stuurhuis te kunnen zijn wordt olie doorgeperst via klepje enzo en dat zou kunnen vibreren/brommen??? Niet gevaarlijk zeggen ze en vervangen kost minstens 400 euries.

Nou is geld uitgeven makkelijk zat maar als het niet nodig is geef ik ze liever ergens anders aan uit.

Scenic heeft 80.000 km op de teller

Iemand op dit forum bekent met dit stuur probleem? Gevaarlijk / vervangen ja dan nee ?

Brava

Geplaatst door Brava (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Joost01 (0), 16 jaar geleden

Ik heb een scenic van 2005 en sinds± 1 jaar hetzelfde. Als ik ´s ochtends wegrij met een scherpe linkerbocht dan bromt het rechtsvoor. Het lijkt wel op een oehoeh van een aapje zeg ik altijd.
De garage blijft ernaar zoeken.
Ze hebben al iets aan het stuurhuis gedaan maar dat werkte niet. Morgen weer terug voor verder onderzoek.
Misschien de homokineten. Ondertussen is er ook een gebonk bij alsof je met de wielen over de onderbroken strepen rijdt, vooral hoorbaar bin 40-50km/hr in de 4e versnelling.

Brava (0), 16 jaar geleden

Ha Joost,

Inmiddels heb ik voor de zekerheid en 400 € armer toch het stuurhuis laten vervangen ondanks dat het geen ''kwaad'' kon maar het klonk niet fijn zo'n ezelgeluid -dus geen oehoeh aapje- uit het vooronder. Het brommen was direct over dus was het in mijn geval dit probleem. Ik begreep dat er meer Renaults zijn met een dergelijk probleem en niet alleen de Scenic types. Al met al jouw mail lezend denk ik dat er iets anders speelt en wens je suc6 met de oplossing.

AS1 (105), 16 jaar geleden

[quote=Brava]Ha Joost,

Inmiddels heb ik voor de zekerheid en 400 € armer toch het stuurhuis laten vervangen ondanks dat het geen ''kwaad'' kon maar het klonk niet fijn zo'n ezelgeluid -dus geen oehoeh aapje- uit het vooronder. Het brommen was direct over dus was het in mijn geval dit probleem. Ik begreep dat er meer Renaults zijn met een dergelijk probleem en niet alleen de Scenic types. Al met al jouw mail lezend denk ik dat er iets anders speelt en wens je suc6 met de oplossing.[/quote]
Aapjes. Ezels...
Volgens mij is er een reclame van een Scenic met allerlei dieren. Dat verklaart misschien het e.e.a ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.