Renault Laguna 2001: Carminat navigatie scherm werk niet meer na loshalen accupoo

Bouwjaar: 2001

Mijn carminat navigatie (scherm) van mijn laguna II van 2001 werkt niet meer sinds de accupool is los geweest..
Mijn dealer vertelde mij dat, wanneer de cd nog bezig is nadat je de sleutel uit het contact hebt gehaald en de accupool loshaald je navigatie set kapot is. De communicatie tussen de lezer en het regelapparaat( bedieningsgedeelte boven de radio) zou dan kwijt zijn. Dit zou niet zijn te herstellen.

Ik vindt dat een beetje een raar verhaal, want dat betekend dat als je een beetje vlot bent geen accu kunt verwisselen!!

Wie weet of dit verhaal correct is, of (en dt heb ik natuurlijk liever) wie kan mij vertellen hoe ik deze apparaten weer met elkaar kan laten praten! de dealer stelde vervanging voor (1600 euro...)

Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties

marco7125

Geplaatst door marco7125 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

je moet inderdaad wachten met het los halen van de accu tot het lampje van de navigatie uinit uit is .zijn de dealers regelmatig voor gewaarschuwd door renault NL omdat anders de unit vervangen moet worden .heb er zelf geen ervaring mee dus kan je niet verder helpen.

marco7125 (0), 19 jaar geleden

abc,

Kun je me vertellen welk deel dan vervangen zou moeten worden?
en hoe leer ik ze met elkaar te communiceren, of gaat dat automatisch?

Marco

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

de uinit waar de cd inzit zou vervangen moeten worden .
zal me er morgen wat verder in verdiepen dan kan ik mischien meer vertellen

marco7125 (0), 19 jaar geleden

abc,

Inderdaad een andere dealer vertelde het zelfde verhaal.
Hij constateerde dat er op dit moment zelfs geen spanning op de navigatie stond.
Omdat er geen tijd genoeg voor was hebben ze niet het dashboard gedemonteerd (1 uur werk) om zo bij een verborgen zekeringskast te kunnen komen. mogelijk is daar (ook) iets fout.

Ik ben benieuwd naar wat je me morgen kunt vertellen
Ik wacht het in iedergeval even af.

Groeten
Marco

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

die zekeringen kast kun je bij als je het handschoenen kastje er uit haalt verder ben ik nog niks wijzer geworden vanwege grote drukte . (zekeringen zitten in een houder samen met een paar relais rechts boven net achter de stalen pijp die je ziet lopen als het kastje eruit is)

marco7125 (0), 19 jaar geleden

ABC,

Ik heb de zekeringskast gevonden, maar geen van de drie zekeringen was stuk...
Wel zag ik achter het bedieningspaneel in het middenconsole een beschadiging van een rode draad in een grote verzamelstekker
Is dat soms die draad die de stroom moet aanvoeren?


marco7125 (0), 19 jaar geleden

Ik heb vandaag contact gehad met renault nederland.
Volgens hun is dat bekend en staat het in het instructieboekje (van de navigatie), dus als je een accu moet wisselen moet je minimaal 5 min wachten als je navigatie in de auto hebt. Op mijn vraag in welk instructie boekje hij zelf zou zoeken was zijn antwoord (na enige aarzeling): in allebei....
Ik heb begrepen dat dit zelfde ook speelt bij alfa's

Groeten,

Marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.