Renault Grand Scenic: cd wisselt na telefoon gebruik

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16 v aut

Ik heb een scenic van eind 2006 , die met de led lamp achterlichten, en heb een raar probleem. Als ik in de auto aan het bellen ben via de carkit en het gesprek afbreek, wisselt de cd speler van cd... naar cd 1. Het is echter niet altijd, maar de laatste tijd wel heel vaak. Volgens de dealer ligt het aan mijn telefoon, maar heb de klacht bij verschillende telefoons, van verschillende merken.
Ik heb ook al geprobeerd de telefoons opnieuw aan te melden, maar zonder resultaat. Wie helpt, want de dealer weet het kennelijk niet.
Alvast bedankt , Wim

willem1509

Geplaatst door willem1509 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pallab (0) PRO, 16 jaar geleden

zit er z`n bluetooth/navigatiesysteem in??

willem1509 (0), 16 jaar geleden

ja klopt af fabriek dvd systeem

ejnn (0), 16 jaar geleden

persoonlijk als ik het zo lees kon het de mute aansluiting wel eens wezen (wat het op dit moment is weet ik zelf niet maar is een sugestie). Kun je de mute aansluiting loskoppelen, zodat de radio geen kommando meer krijgt dat hij stil moet zijn als je belt?

ejnn (0), 16 jaar geleden

Uit de ISO stekker kun je eenvoudig de mute stekker trekken, dan werkt de mute niet meer. Als je mijn mening moet hebben, zal het laatste de telefoon zijn. Ik denk dat de radio iets verkeerts doet met het mute kanaal, waardoor hij cd gaat wisselen. Als het allemaal standaard is, zal de carkit een stroomje zetten op het mute kanaal, waardoor de radio weet dat de telefoon wordt gebruikt, waardoor het geluid weg valt.

De oplossing, vraag aan de dealer of zij dezelfde auto met specifikaties hebben staan en vraag of je dit kunt testen met jouw telefoon, werkt het, zou ik de dealer zeggen los het op. Hebben zij dit niet, laat hun komen met een goede telefoon, en test deze op jouw systeem.
Mocht dit alles niet goed lopen, kun je eisen dat het gerepareert wordt onder garantie. Mocht het tijdens de reperatie niet door de auto komen, ben je wel aansprakelijk voor de gemaakte kosten. Zij zijn verplicht dit voor jouw op te lossen, maar ja, het zijn renault dealers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.