Renault Twingo 2000: Centrale deurvergrendeling en sleutel

Bouwjaar: 2000

Hallo

Wie kan mij helpen met het volgende. Een tijdje geleden was de batterij van de sleutel leeg. Toen gingen de deuren niet meer open of dicht via de sleutel. Wel gingen de deuren open of dicht via de knop in de auto. Ook merk ik dat de start onderbreker niet altijd werkt oftewel moet ik soms de sleutel 20keer in en uit het contactslot doen voordat ik kan starten en hij deze pakt. Het lampje op de sleutel brand wel als ik op de sleutel duw. Dus lijkt mij dat deze werkt. Bij de binnenspiegel zit die sensor soort doffe spiegel die heb ik al schoon gemaakt en helpt niet. Wel moet ik nog melden dat in het begin toen ik de batterij had vervangen. Dat als ik begon te rijden hij vanzelf de deuren afsloot na 100meter of zoiets. dit heeft hij maar een tijdje gedaan. Wie weet waar het probleem kan zitten.

Groeten Leo

Leo6509

Geplaatst door Leo6509 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

lange-frans, 6 maanden geleden

leo heb ook een keer een slecht werkende AB gehad na vervangen batterij gehad . heb volgende gedaan volgens mij ....is al ff geleden nl . deur lock met sleutel daarna deur open met AB deur lock met AB ......en..... werkte weer goed. is in ieder geval proberen waard . van de week ook met een VAG sleutel gedaan ....deze AB werkt ook na deze handeling weer .

Heino4267, 6 maanden geleden

Bij jouw sleutel heeft de batterij die de centrale vergrendeling bedient, niets te maken met de startblokkering: die wordt separaat uitgelezen middels communicatie van de auto met de sleutel via een uitleesring die om je contactslot zit. De batterij in de sleutel bedient een zendertje dat de auto-CV laat ontgrendelen zonder dat je daarna kan starten en wegrijden (startblokkering).
Ik raad je aan om iemand met Renault-specifieke uitleesapparatuur (een dealer?) live te laten kijken wat de auto ontvangt op het moment dat je wil starten en of de auto daarbij foutcodes heeft/genereert.

Je kunt die kosten voorkomen door de werkende reservesleutel te gebruiken: als het daarmee allemaal foutloos lukt, is je eerste sleutel defect en moet je die laten repareren (zie marktpl**ts voor zo'n service).

Als je geen reservesleutel hebt, houdt het op en kan je het best mijn eerste advies volgen: een eigen poging om de sleutel opnieuw bij de auto kenbaar te maken zoals lange-frans aanraadt zal niet lang helpen bij een bestaand echt defect (bv. aan de sleutel).

willyvan PRO, 6 maanden geleden

vlug data uit sleutel lezen en dan opnieuw in nieuwe sleutel programeren (clonen) dit kan ik evt regelen want anders sta je binnenkort echt stil

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.