Renault Twingo 2008: Start koud niet meteen goed

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D7F A8, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 43

Hi alle maal
De motor Van mij twingo sloeg bij koude start af en toe over en gaf een storing misfire/ bobine.
De bougies, de bedrading , bobine , luchtfilter, zij.n Vervangen en de kleppen zijn gesteld. en de pakkingen zijn vernieuwd. De motor loopt prima en eenmaal op temperatuur erg mooi ook stationair en start ook prima.
Echter als de motor is afgekoeld en in de ochtend wordt gestart, dan start die net niet in een keer.de tweede keer wel en loopt meteen mooi. Soms slaat de motor na even iets doorstarten aan, maar Net aan en Heeft even moeite stationair de gaan draaien. Eenmaal op rustige toeren loopt ie weer direct prima.
Er zijn geen fout storingen meer teruggekomen en we hebben de oude storingen gewist.

We komen er niet uit waardoor die matige koude start wordt veroorzaakt

Wie herkent dit probleem of heeft een oplossing

Dank voor het meedenken

Groet Paul

Paul Spanje

Geplaatst door Paul Spanje , lid sinds 1 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Slaat de motor aan alsof hij is verzopen ?
Controleer de waarden eens van de diverse sensoren , water en lucht .

Paul Spanje, 1 jaar geleden

P Bos

17:46 (0 minuten geleden)aan Problemcar.nl


Hi dank voor je reactie.
Nee de motor lijkt na een keer starten net even niet aan te slaan, geeft geen beeld van een verzopen motor ( start plm 3 seconden achter elkaar en stop dan). Na direct weer een startpoging slaat de motor direct aan en loopt goed. Of hij slaat wel aan na plm 3 seconden en komt van een heel laag toerental van zelf opgang en gaat dan weer goed lopen. Het is net dat even gewoon aanslaat dat ie KOUD niet doet.

Zoals gezegd, eenmaal gelopen geen enkel probleem meer....Dank voor je hulp

De waarden zal ik echt even bij de garage moeten laten controleren. Wij kwamen niet verder dan uitlezen van de storingen en die waren er niet meer.

Dank voor je hulp groet Paul

Heino4267, 1 jaar geleden

De benzine zakt weg in de brandstofleiding door een niet luchtdicht afsluitende brandstofleiding?

    Dank voor je reactie. Ga de optie zeker even onderzoeken. het voelt id of het zo iets zou kunnen zijn. Het is klein maar irritant thx Paul - Paul Spanje, 1 jaar geleden

Beste antwoord, geplaatst door Paul Spanje, 1 jaar geleden

het probleem is opgelost. Bij het stellen van de kleppen zijn een aantal onderdelen losgemaakt. waaronder het gasklephuis. Hieraan zit erg verborgen een vacuüm slangetje van ongeveer 17 centimeter die was niet meer teruggeplaatst. na het aanbrengen van het slangetje ging de motor steeds beter starten en lopen het lijkt alsof de motor zelf heeft ingeleerd. Probleem opgelost ! dank voor jullie adviezen

Tug95, 3 maanden geleden

beste paul,
ik zit met hetzelfde probleem. bij mijn twingo zat het slangetje ook los echter kan ik niet vinden waar het slangetje heeft gezet.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Zoals in zijn tekst staat , kijken met een spiegeltje , lastig te zien , zit een beetje verzonken , zit net ter hoogte van de gasklep.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.