Renault Twingo 1996: Rook uit de motorkap, koelvloeistof leeg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: C3G-A7, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 40

Hallo,

Er kwam gister flinke rook uit de motorkap en ik heb vandaag gekeken of alles op peil was. Nu zag ik dat het koelvloeistofreservoir helemaal leeg was. Zo leeg, dat ik niet kan zien welke kleur er oorspronkelijk in zat (lijkt groen of geel, maar kan ook gewoon het reservoir zijn, zie foto). Ik ga er van uit dat dit komt door een lek, maar ik wil eerst bijvullen voor ik dit kan bevestigen.

Nu staat er wel een label met Type D op het reservoir (zie foto), maar dit zegt volgens mij nog steeds niet genoeg over de substantie die er in moet? Type D lijkt G12/G13 te zijn als ik het zo zie, maar dit komt ook in verschillende kleuren. Ik lees wisselende informatie op internet, maar 1 ding leek duidelijk: je mag niet mengen met kleuren. Ik vraag me af hoe ik dit nu moet aanpakken?

Alvast bedankt!

rtw129

Geplaatst door rtw129 , lid sinds 6 maanden geleden

2 Reacties

oldford PRO, 6 maanden geleden

1. Tap wat koelvloeistof af bij de onderste radiateurslang. Dan zie je wat voor kleur het is.
2. Bijvullen met water, lek zoeken, repareren en dan leeg halen en vullen met nieuwe koelvloeistof of antivries.

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Water verdient niet mijn voorkeur , blijft altijd wat achter , aftappen bij onderste waterslang geeft de kleur , vermoed geel , zou gewoon met koelvloeistof vullen , systeem afpersen en lek zoeken , repareren en afvullen, ontluchten bij kachelslang achter de motor en op de radiateur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.