Renault Clio: ''Check engine'' lampje Renault Clio

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RXE

Dit is niet een probleem, eerder een vraag.
Ik heb sinds een paar dagen een andere auto. Uit nieuwschierigheid blader ik graag door de gebruikershandleiding. Wat mij opviel is dat in het boekje staat: Als de sleutel op contact staat, gaan er een aantal lampjes branden (olie, laadstroom etc etc) Er zou ook een geel check engine lampje moeten branden voor 4 seconden volgens de manual. Dit is bij mij niet zo.. Hoort dat zo bij mijn model? K wil liever wel dat alle lampjes goed werken. Ik heb het ''nieuwe'' instrumentarium (zie foto- daar heb ik ook een gele pijl neergezet van waar ''de contouren'' van het lampje zit).

Wie weet hier meer over?
[url=http://postimage.org/image/6vegbx14p/][img]http://s12.postimage.org/6vegbx14p/cliod...[/img][/url]

martijnthomas

Geplaatst door martijnthomas (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

danieldelano (0), 11 jaar geleden

Haal de teller eruit en vervang het lampje ervan.

martijnthomas (0), 11 jaar geleden

't zijn van die LEDjes die er op gesoldeerd zijn. Die gaan toch nooit zo snel stuk?

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Misschien doelbewust door de vorige eigenaar gedaan? Om fouten te verhullen?

Heino4267 (225), 11 jaar geleden

Mijn laguna uit 1999 had daar nog lampjes zitten.
Het gemakkelijkst is om je instrumentenpaneel er uit te halen: kijk van onder af naar de bovenzijde van het instrumentenpaneel: vaak zitten daar twee kruiskopschroeven.
Als je die er uit haalt, kan je vaak de hele klokkenwinkel in één keer naar je toe halen.
Vaak zitten de lampjes in een kunststof fitting, die je met een kwartslag draaien loshaalt. Het lampje zelf trek je voorzichtig met een tang uit de fitting. DE lampjes kan je halen bij de dealer.

(Als het tóch LED's mochten zijn, gaat het vervang-verhaal niet op: dan zal je moeten laten achterhalen wat er in het instrumentenpaneel kapot is (meestal een kleinigheid) en dat laten repareren.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.