Renault LAGUNA: claxon geen spanning

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4P C7, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 88

Hallo allemaal.

Heb sinds een paar week opeens totaal geen spanning meer op mijn claxon.
claxon en zekering zijn allebei getest en goed.
Kan iemand mij vertellen d
hoe het kan dat er geen spanning meer is op mijn claxon?

alr3365

Geplaatst door alr3365 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (240), 7 jaar geleden

Heb je een claxon met één draad of met twee draden?

- met één draad: die hangt rechtstreeks met de buitenkant aan massa gemonteerd. De claxon doet het als het contact in het stuur de plus 12 Volt doorverbindt met de (draad naar de) claxon.
Als je gaat meten moet dus iemand op het stuur de claxonknop indrukken, anders kan je nooit een spanning meten.

- met twee draden: die hangt meestal met één draad rechtstreeks aan de plus van de accu. De andere draad wordt via de claxonknop in het stuur doorverbonden met massa. Bij dit type moet je dus altijd op één van de twee draden die aan de claxon zitten, +12 Volt meten.

De claxonknop in het stuur is tegenwoordig aangesloten via een lintkabel (vroeger een sleepcontact). Als die lintkabel kapot is, krijg je precies wat jij beschrijft.
Ga dus eerst kijken en meten (met lopende motor, zodat de claxon in elk geval moet werken) bij de claxon hoeveel draden die heeft en wat je daar wel/niet meet. Het stuurlint vervangen (als het dat zo zijn) is namelijk een lastig karwei waarvoor de airbag er eerst uit moet. En dan moet je precies weten wat je doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.