Renault Clio Estate 2012: Claxon probleem

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D4F H7, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 76

Beste,

Een tijdje terug was mijn ruitenwisser kapot en werkte mijn verlichting niet meer juist.
Na wat speurwerk op internet zag ik dat er mogelijk een draad los kon zitten bij de module van mijn ruitenwisser/verlichting.
Zelf heb ik er helemaal geen verstand van maar bij de garage zou het meer dan 300 euro gaan kosten en zouden ze een nieuwe module erin zetten.
Ik vond dat nogal prijzig en ben zelf voorzichtig eraan begonnen. Na het verwijderen van de kappen van mijn stuur kon ik bij de module aan de linkerkant komen en deze met wat voorzichtigheid eruit gehaald (1 stekkertje los gemaakt). Toen ik de module had opgemaakt bleek er inderdaad een draadje los te zitten. Deze gemaakt en jawel alles werkte weer helemaal perfect!! Helemaal trots dat het weer werkte en het me 300 euro had bespaard. Een week erna ontdekte ik dat alleen mijn claxon niet meer werkte en deze werkte wel eerst? Ik heb de zekeringen nagekeken maar deze zijn niet kapot. Ik heb toch het vermoeden dat het is gebeurd tijdens het verwijderen van de kappen van het stuurkolom? Kappen eraf gehaald daar was niks te zien ? Heb niet de module erop uitgehaald omdat ik denk dat daar helemaal niks in zit wat met de claxon te maken heeft omdat mijn claxon werkt op me stuur. Of vergis ik me en moet ik toch maar eens opnieuw de module open maken of er niet een draadje is losgeschoten>? Het lijkt me heel sterk dat de claxon zelf plots kapot is? Ben helaas zelf niet zo technisch om dat zelf door te meten.

Heeft iemand een idee of ervaring hiermee? Mijn auto moet over 2 weken gekeurd worden en het lijkt me zonde om nu alsnog hoop geld uit te geven voor het maken van mijn claxon terwijl ik het misschien wel zelf kan doen?

Wat een verhaal haha...als iemand wat weet graag!

Vriendelijke groet,

Remco

remcoo

Geplaatst door remcoo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.