Renault Laguna: claxon van mijn laguna werkt niet als het stuur gedraaid wordt

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

De claxon van mijn laguna werkt vaak niet als het stuur gedraaid wordt. Alleen in rechtuit positie werkt hij wel. Als ik onder het sturen in een bocht de claxon ingedrukt houdt dan doet hij het met horten en stoten.

Is de verbinding in het stuur gemaakt dmv sleepcontacten of met een krulsnoer? en weet iemand of je daar goed bij kan komen.

danhof

Geplaatst door danhof (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

volgens mij sleep

danhof (0), 13 jaar geleden

[quote=renault-monteur]krulsnoer advies compleet verv[/quote]
Bedankt voor je reactie.
Is dat een lastige klus?

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

valt wel mee ligt aan hoe handig je bent

danhof (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost.

Airbag loshalen en vervolgens de grote tork losdraaien om het stuur te verwijderen. Daaronder zit het huis waarin het opgerolde lint voor de airbag zit met aan de onderkant de sleepcontacten van de claxon. Die moet in zijn geheel van de stuurpen worden geschoven.
Ik heb alles goed schoongemaakt en de contacten bijgebogen zodat er beter contact wordt gemaakt. Al met al een klusje van een uur en de claxon werkt weer als nooit tevoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.