Renault Espace: Climaat control

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0

Goedendag,

Van onze Espace III werkt de verwarming niet meer naar behoren.Het probleem is dat de temperatuur binnen niet warm genoeg wordt.Hij geeft alleen wat warme lucht als is de temperatuur op 27/28 graden instel.De slangen worden even warm dus er is doorstroming naar de kachel radiators. HIj wordt wel koud genoeg. Heb ook de sensor/voeler welke boven in het paneel waar de binnenverlichting bij het voorraam gecontroleerd en schoongemaakt (veel stof). Weet niet of de sensor welke in het midden van het dashboard tegen het voorraam zit heel is(geen idee hoe je deze moet controleren. Staat de climaat control ook in werking met de buiten temperatuur sensor in de rechter spiegel. Tot slot ik weet dat je de boel kunt resetten door middel van bepaalde knoppen op het bedieningspaneel gelijktijdig in te drukken alleen moet is gebeuren met het contact aan.

Groet Nico

ndb

Geplaatst door ndb (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (240), 9 jaar geleden

Lijkt er op dat je verwarmingsradiateru onvoldoende doorstroming heeft (verstopt of kachelkraan niet goed?).
De kachelkraan wordt aangestuurd door je Climate Control.
Ik zou eerst controleren of de verwarmingsradiateur niet verstopt zit (in twee richtingen doorspoelen met de tuinslang).

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Ja buitentemperatuur sensor staat in verbinding met ecc. Dus als die verkeerde waardes geeft heeft dat invloed.

ndb (0), 9 jaar geleden

Update,

Vanmiddag laten uitlezen met de clip geen vreemde storingen gaf alleen aan dat de buitentemperatuurvoeler niet helemaal 100% is.
Vreemd want hij geeft wel de juiste temperatuur op het display aan.
Net een andere sensor op de sloop gehaald gemonteerd maar geen veranderingen.
Alleen als ik de ECC op hi zet geeft hij goed warme lucht.
Dus denk niet dat de kachelradiators verstop zitten.
Toch dan maar een buitentemperatuurvoeler scoren en kijken wat er dan gebeurd

Nico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.