Renault Clio: clio 1.2 16v start niet meer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

hallo allemaal,

heb hier een clio 1.2 16v staan met de volgende klacht auto start niet meer. auto nog net een beetje uit kunnen lezen en kwam er de foutcode contact ring uit. Dus hebben we de contact ring vervangen. deze foutcode geeft hij nu niet meer aan maar.

nu wil de auto nog niet starten. als de sleutel wordt omgedraait blijft nog steeds het ledje op het dashbord branden (knipperen) als de sleutel dan verder wordt gedraait naar de start stand wordt de startmotor bekrachtigd en gaat de motor rond voor een paar seconden en stopt dan zelf ???? motor slaat niet aan en sleutel blijft op dat moment ook gewoon in de startstand staan?

dus kan ook niet doorstarten?

weet iemand hier een oplossing voor?

we hebben tevens de sleutel ool al gecontroleert of de chip niet los licht.

alvast bedankt.
mvg corné

coupetje21

Geplaatst door coupetje21 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 14 jaar geleden

ir of fm sleutel?

garage van horne3459 (0) PRO, 14 jaar geleden

resevesleutel al geprobeerd?

mvanoosten (0), 14 jaar geleden

inderdaad probeer eerst de reserve sleutel is die sleutels van renault gaan nog wel eens kapot dus
mvg martijn

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Als je ledje in het dashboard blijft knipperen, blijft je startblokkering er op staan.
Als je een infraroodsleutel hebt, kan je eens met ingedrukte knop op de sleutel via de camera-functie van een willekeurige mobiele telefoon naar de sleutel kijken. Als je op de telefoon iets ziet knipperen op de sleutel, is de sleutel okee. Niets zichtbaar = sleutel defect.

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

auto van 2001 zou wel een fm sleutel moeten zijn.

Dan zou ik zeggen dat de sleutel defect is, komt helaas nog voor. Soms helpt het om de sleutel te openen en op het koperen blokje te drukken tijdens het draaien van de sleutel (om te kunnen starten in nood)

coupetje21 (0) PRO, 14 jaar geleden

beste mensen deze auto heeft gewoon een fm sleutel sleutel al een keer opnieuw geprogrammeerd en nog een keer gestart mog niet baten. sleutel twijfel ik aan we hebben ook de reserve sleutel die het altijd wel heeft gedaan en de auto start hier ook niet op dus jah wat is het probleem dan????

maar dan zit ik nog met het probleem de startmotor gaat wel rond voor 1 of 2 seconden wacht ik te lang dat de lichtjes op het dashbord uitgaan doet de startmotor helemaal niet?? dit is een probleem wat ik ook op wil lossen natuurlijk want kan zo ook niets proberen als de startmotor er de heletijd mee stopt natuurlijk.

maar staan deze problemen met elkaar in verbinding of kan dit een andere oorzaak hebben????


mvg corné

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

De clou is dat je op het instrumentenpaneel naar het knipperledje moet kijken of de startblokkering er nog op staat of dat die er wel degelijk af gaat.
Startblokkering blijft blokkeren: zoek de oorzaak waarom die er niet af gaat. Zijn er in dat geval foutmeldingen uit te lezen?

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=coupetje21]maar dan zit ik nog met het probleem de startmotor gaat wel rond voor 1 of 2 seconden wacht ik te lang dat de lichtjes op het dashbord uitgaan doet de startmotor helemaal niet?? dit is een probleem wat ik ook op wil lossen natuurlijk want kan zo ook niets proberen als de startmotor er de heletijd mee stopt natuurlijk.[/quote]
ow maar nu zeg je iets belangrijk! Ik heb al voorgehad dat er 1 vd zwarte relais naast de batterij bleef 'kleven' en daardoor lukte het starten niet. als je snel genoeg draaide aan de sleutel kon je de starter ff doen draaien maar in gang gaan deed hij niet. (lampje startvergrendeling blijft constant aan)
Het kleven vd relais kwam meestal voor na platte/zwakke batterij.
Dus probeer even te tikken op de relais (er zitten er een drietal, ze kunnen ook bruin zijn) en daarna starten.

martijnfiat500 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou het startrelais kunnen zijn,zit onder de motorkap in de zekeringskast,een klein zwart relais maar dan kun je wel gewoon starten en slaat de auto gewoon niet aan!
Stopt er dan niet zomaar mee tijdens de start.
Wat ook voorkomt is de vliegwielsensor.
Is het bij warme of koude motor als de auto weer afslaat?

Gr. Martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.