Renault Clio: Witte rook ook bij warme motor

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hoi,

Heb volgens mij een probleem.

Mijn clio rookt een beetje wit/grijzige rook. Als de motor koud is rookt de auto iets meer dan wanneer deze warm is maar de auto blijft wel roken. Als ik de auto start wordt de kachel na ongeveer 5 min rijden warm. De temperatuur van de lucht uit de kachel wordt geleidelijk kouder naarmate de motor warmer wordt. (na 20-30 km rijden is de lucht gewoon lauw en dan staat de temp op 22 graden). Dit is met airco uitgeschakeld. Als de auto een tijdje stationair draait met warme motor(de temp. meter staat net onder de middelste streep, ik denk 90 graden?) (ong. 5-10 minuten) stijgt de temperatuur meter van de auto zon anderhalve streep. Ook tijdens langzaam rijdende files (5-20km per uur) stijgt de temperatuur behoorlijk. De temperatuur zakt dan weer zodra ik weer wat harder kan rijden. Heb de koelvloeistof nagekeken en deze blijft gewoon op peil. De vloeistof stinkt echter wel...het is een beetje een rare lucht en ruikt naar verbrande olie o.i.d.

Heb gelezen dat dit wel eens de koppakking zou kunnen zijn...of zou het ook nog andere oorzaken kunnen hebben ?


Vriendelijk bedankt!

actionhenk

Geplaatst door actionhenk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ten eerste denk ik dat je thermostaat (half) open blijft staan. Daardoor duurt het erg lang voordat de motor op temperatuur is.
Langdurig wit roken zou kunnen wijzen op een lekke koppaking, maar dan moet je ook vloeistof verliezen.

Koppakking kan getest worden door met een apparaatje te kijken of er CO (verbrande gassen) in het koelwater zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.